vijest

0

Službeno: Kovač ostao bez najvećeg saveznika u Bayernu, u klub se vraća legenda

30.08.2019 10:24 | Germanijak/I.G.

Promjene u redovima Bavaraca.

Veličina slova A A A

Ono o čemu se nagađalo posljednjih dva mjeseca, sada je konačno dobilo i službenu potvrdu.

Predsjednik Uli Hoeness neće se kandidirati za reizbor te će otići s te funkcije u Bayern Munchenu sredinom studenog, kada mu istekne aktualni mandat. Za njegovo mjesto kandidirat će se jedini koji je aplicirao za tu poziciju, a riječ je o Herbertu Haineru, nekadašnjem čelniku kompanije Adidas, koja je u vlasničkoj strukturi Bavaraca.

ODIGRAJ Bayern Munchen - Mainz

Jedan od glavnih razloga za odstupanje Hoenessa je činjenica što nije dobio potpunu podršku od strane Nadzornog odbora, a poglavito od strane Karl-Heinza Rummeniggea, Bayernovog izvršnog direktora (koji je u Bayernu glavni zaduženi za nogometni sektor, dok je predsjednik zadužen za ostale sportske kolektive u konglomeratu koji sadržava od košakaških pa do šahovskih ekipa).

Kako je ranije ovog tjedna izjavio nekadašnji ministar-predsjednik Bavarske, Edmund Stoiber, glavna točka razilaženja među nekada prisnim suradnicima Hoenessom i Rummeniggeom, bio je Niko Kovač. U vrijeme najveće krize Bavaraca prošle sezone, krajem 2018. godine, Hoeness je inzistirao na podršci hrvatskom treneru, dok je Rummenigge bio izrazito skeptičan u njegove trenerske mogućnosti i forsirao je otkaz Kovaču.

Hoenessova struja je tad prevladala, ali odnosi su se nepovratno pokvarili. Sada je, kao iznenađenje došla vijest, da se Hoeness neće kandidirati za novi predsjednički mandat, a naslijedit će ga spomenuti Hainer.

Nadalje, u Nadzorni odbor je u klubu i službeno predstavljen legendarni Oliver Kahn, koji će na tu funkciju zasjesti s početkom nadolazeće 2020. godine. Štoviše, to će mu biti samo priprema da naslijedi Rummeniggea, koji će sa svoje pozicije izvršnog direktora otići u siječnju 2022. godine.

Kovač tako uskoro gubi vrlo važnog saveznika u klubu, ali nakon dvostruke titule u Njemačkoj, navodno je i Rummenigge omekšao svoj stav prema bivšem izborniku Vatrenih.

 

 

 

 

 

 

(Foto: Reuters)

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka