vijest

0

Službeno: Hrvatski prvoligaš ostao bez trenera, klub je na rubu gašenja

09.04.2020 17:32 | Germanijak/I.A.S.

Katastrofalne vijesti.

Veličina slova A A A

Prema pisanjima Sportskih novosti, Željko Petrović više nije trener Intera!

No, nije to najgora vijest koja je pogodila Zaprešićane – klub, naime, napušta i grupacija oko menadžera Velibora Kvrgića, koja je od ove zime investirala u Inter i dala mu je financijsku injekciju.

Petrović je trenutačno u nizozemskom Den Boschu, tamo je i prije dolaska u Hrvatsku živio s obitelji, a u razgovoru za SN je rekao sljedeće:

“Na žalost, moj je posao u Interu završen. Nazvao me Kvrgić i rekao mi je da zbog neizvjesne situacije uzrokovane koronavirusom više nije u mogućnosti sa svojim partnerima investirati u klub. Moj je ugovor, inače, trajao do 30. svibnja, međutim rekli su mi kako nema potrebe da ostajem u Interu, budući da više neće financirati klub. A oni su me i doveli u Inter, rekli su mi da ne mogu ostvariti ono što su obećali, te da je ovaj sporazumni raskid najbolje rješenje u ovako teškoj situaciji.”, riječi su, sada već bivšeg trenera Intera, Željka Petrovića.

O svom je odlasku Petrović obavijestio ponajboljeg veznjaka Igora Postonjskog te posuđenog igrača Dinama Komnena Andrića koji je ove zime stigao na posudbu u Inter te se odmah prometnuo u lidera u svlačionici.

“Molim vas, ovim bih se putem želio zahvaliti svim ljudima u Interu s kojima sam surađivao u ovih nekoliko mjeseci. Bilo je prekrasno raditi s Brankom, Nikolom, Dragecom, Željkom, Ivanom..., posebno bih pozdravio tetu koja je brinula o nama kao da smo njeni sinovi! Upoznao sam fantastične ljude i ovo je za mene bilo lijepo iskustvo, žao mi je što je ovako završilo, što nas je ova pošast prekinula u zajedničkom poslu. Bio sam toliko sretan što sam opet mogao raditi u Hrvatskoj, vidjeti prekrasni Zagreb, ali protiv više sile ne možemo. Interu želim sve najbolje i možda nam se putevi opet negdje ukriže”, zaključio je Petrović.

Ovo je teški udarac za zaprešićki klub, koji je ionako već godinama jedva egzistirao i životario na „aparatima”. I kad se napokon probudila nada i stigla je financijska injekcija, koronavirus prekinuo je tu investiciju i ostavio zaprešićki klub u zraku, na trapezu neizvjesnosti. Kako će Inter preživjeti, može li „mađioničar” Branko Laljak pronaći još nekog „asa iz rukava”?

Ovo su neprijeporno najteži trenuci u povijesti zaprešićkog kluba...

Gašenje kluba? Na žalost, to sada zvuči kao veoma realna opcija…

(foto: Pixsell)

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka