vijest

0

Šarapova se vraća na terene na jednom od njenih najdražih turnira

10.01.2017 15:02 | Germanijak

Za nešto više od tri i pol mjeseca na teniske terene vratit će se Maria Šarapova, slavna ruska tenisačica koja je dobila suspenziju od tenisa početkom 2016. zbog uzimanja zabranjene supstance meldonija.

Veličina slova A A A

Marija Šarapova trebala bi ponovno izaći na teniske terene 26. travnja 2017. na WTA turniru u Stuttgartu. Zanimljivo, turnir počinje dva dana prije nego što će se ruska tenisačica vratiti na teren i neće smjeti prisustvovati turniru sve do dana njezinog meča.

Dvadesetdevetogodišnja Ruskinja je početkom prošle godine, nakon Australian Opena, dobila dvogodišnju suspenziju jer je koristila nedozvoljenu supstancu koja je odlukom WADA-e zabranjena od početka siječnja 2016.

Šarapova je priznala uzimanje nedozvoljene supstance iako je tvrdila da se radilo o njezinoj velikoj pogrešci. Naime, Šarapova je, prema navodima, 10 godina koristila lijek Mildronate, u čijem se sastavu nalazi meldonij, koji je bio legalan do 1. siječnja 2016. te da nije vidjela e-mail upozorenja kojeg je WAD-a poslala svim tenisačima.

Na početku je dobila dvije godine zabrane igranja tenisa, međutim, žalba koju je podnijela WADA-i u listopadu prošle godine, urodila je plodom i kaznu joj smanjila za devet mjeseci.

„Ne mogu biti sretnija jer će moj prvi povratnički meč biti na jednom od mojih najdražih turnira. Ne mogu dočekati vidjeti moje navijače i povratku onome što volim“, rekla je peterostruka Grand Slam pobjednica.

Lijepa Ruskinja osvojila  je WTA u Stuttgartu tri godine u nizu, od 2012. do 2014.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka