vijest

0

Shaqiri: Nikoga se ne bojim u Beogradu

12.09.2018 20:37 | Germanijak/I.M.

Švicarac u redovima Liverpoola bit će glavna meta pri dolasku na Marakanu.

Veličina slova A A A

Švicarska reprezentacija prepuna je igrača albanskog podrijetla i bez njih bi bili daleko slabiji. To je činjenica koja se potvrdila na ovoljetnom Svjetskom prvenstvu. Upravo su u dvoboju protiv Srbije Granit Xhaka i Xherdan Shaqiri svojim golovima režirali preokret i pobjedu Švicarske, ali su golove proslavili gestikuliranjem dvoglavog orla, simbola Albanije. Zbog tog su poteza naišli na veliku osudu srpske javnosti, dok je navijački puk bio još ogorčeniji. 

Sve je to bio i više nego papren uvod u ždrijeb Lige prvaka, koji je u istu skupinu svrstao Liverpool, za kojeg igra Shaqiri, te Crvenu Zvezdu. Odmah nakon ždrijeba krenule su špekulacije da će Shaqiri propustiti gostovanje u Beogradu iz sigurnosnih razloga, a direktor Zvezde Zvezdan Terzić tom je prilikom rekao: 

"Shaqiri zna da je Zvezda simbol Srbije i da će igrati u grotlu. Ne znam hoće li uopće i doći. Ako dođe, bit će manji od makova zrna. Sumnjam da će doći."

Hoće li ovakve izjave samo napraviti kontraefekt i motivirati Shaqirija, tek ćemo saznati, no sam je igrač te jasnom porukom za medije odbio bilo kakva nagađanja da ne dolazi u Beograd.

"Ne dozvoljavam da me bilo što plaši. Čitao sam što piše u medijima, ali otići ću u Beograd sasvim normalno da bih igrao nogomet. Nikoga se ne bojim."

Dvoboj na vrućem terenu u Beogradu na rasporedu je 6. studenoga.

(foto: Reuters)

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka