vijest

0

Senzacija na pomolu: Hrvatska sa Skandinavcima organizira SP u rukometu

23.09.2019 13:55 | Germanijak

Danski mediji prenose da je kandidatura vrlo ozbiljna.

Veličina slova A A A

Zvuči nevjerojatno na prvi pogled, ali priča je itekako ozbiljna. Svjetska rukometna federacija još uvijek nije odabrala domaćina SP-a 2025. godine, a neće biti nimalo čudno ako ćemo za šest godina najbolje rukometaše svijeta gledati u Hrvatskoj!

Naime, otprije je poznato kako je Hrvatska izrazila želju za organizacijom ovog prvenstva, a to su učinili i Srbija te trojac Danska, Norveška i Švicarska u zajedničkoj kandidaturi. No, kod ovih potonjih je došlo do promjene. Švicarska je odustala od organizacije, a danski mediji prenose kako se upravo Hrvatska priključila zajedničkoj kandidaturi Danske i Norveške!

Po objavi inicijalnih kandidatura IHF je objavio kako je donesena odluka o povećanju broja sudionika s 24 na 32 reprezentacije. Je li to odbilo Švicarce ili je nešto drugo posrijedi, još uvijek nije poznato. 

Što se tiče budućih prvenstava, 2021. godine svjetsku smotru ugostit će Egipat, dok će dvije godine kasnije Poljska i Švedska zajednički organizirati SP uz napomenu da će se polufinala i finala odigrati u poljskom Krakowu. 

(foto: Pixsell)

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka