vijest

0

Šef Dortmunda izgubio kompas: Treba nam netko opak s namjerom ozljeđivanja

13.02.2018 16:49 | Germanijak

Generalni direktor Dortmunda malo izgubio kompas.

Veličina slova A A A

Generalni direktor Borussije Dortmund  Hans Joachim Watzke progovorio je kakav tip igrača treba klubu u trenutnoj situaciji koja nije nimalo jednostavna. Dortmund je izgubio prednost u odnosu na ostale momčadi što se tiče igre i kvalitete tako da više ni u Bundesligi ne spadaju u elitu u kojoj je danas samo Bayern.

Najavljuje se čistka u ljeto i stvaranje nove momčadi u kojoj Watzke želi vidjeti igrače s karakteristikama Xabija Alonsa, čvrstog i srčanog defenzivnog veznjaka. Smatra kako bi upravo stil koji gaji legenda Liverpoola i Reala mogla donijeti ono potrebno u momčad Borussije. Watzke je za Sky Sports dao pomalo kontroverznu izjavu.

˝Treba jednog igrača koji ima taj opak pogled s vremena na vrijeme i koji ide u startove s namjerom da ozlijedi nekoga. Naš Weigl još nema tijelo za takve stvari, ali svakako da bi trebao biti zločestiji na terenu˝.

Wiegl je stigao u Dortmund 2015. i od njega se očekujemo da postane novi Sebastian Kehl, ali treneri su ga mijenjali po pozicijama i gurali više prema naprijed gdje je imao previše prostora za pokriti i često je upao u zamku toga da se ne stigne na vrijeme zatvoriti ispred zadnje linije.

Jasna je poruka Watzkea jer Weiglu nedostaje fizičke komponente igre, ali to će stići s iskustvom, ipak su mu tek 22. godine. Što se tiče drugog dijela izjave svakako se slažemo da Dortmundu nedostaje karaktera u momčadi i čvrstog srednjeg bloka, a to podupire i podatak da su tek 10. momčad po uspješnosti na domaćem terenu u Bundesligi ove sezone. Ipak, Watzke je definitivno pretjerao s izjavom da im treba igrač koji će ozlijediti nekoga, podiglo je to dosta bure u nogometnoj javnosti.

(Foto: Action Images)

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka