vijest

0

Sandra u šoku: Ovo nije pošteno, jako mi je teško u ovom trenutku

01.09.2018 12:58 | Germanijak/E.F.

Najbolja hrvatska atletičarka nije osvojila Dijamantnu ligu.

Veličina slova A A A

Nažalost i to se je moralo dogoditi. Sandra Perković izgubila je još jedan planirani trofej u svojoj karijeri. Nije uspjela sedmi put za redom osvojiti Dijamantnu ligu u bacanju diska. U finalu, u Bruxellesu, nije bila čak ni druga, već treća, iza Kubanke Perez (65.00) i Brazilke de Morais (64.65) koja ove sezone nije nikad bila na postolju. Sandra je bila treća s hicem iz prve serije – 64,31 metar. Taj hitac bio je dovoljan za prvo mjesto sve do posljednje serije. A u šestoj seriji prvo ju je pretekla Brazilka, a onda i Kubanka. Zanimljivo je da ju je Perez zadnji put pobijedila prije 13 mjeseci, na mitingu u Francuskoj

Sandra je 13 mjeseci bila nepobijeđena, slavila je na 15 mitinga za redom, ali je seriji došao kraj. Sandra je skupo platila nova pravila po kojima se svi dosadašnji bodovi na prethodna četiri mitinga brišu i u finalu svi idu od nule. Da su ostala stara pravila Sandra bi sada u džepu imali sedmi dijamant. Imala je priliku da sa sedmim dostigne francuskog skakača motkom, Renauda Lavenillea koji je sinoć bio treći.

„I meni je jasno da su svi očekivali moju novu pobjedu. Naravno da sam razočarana ali dugačka sezona uzela je danak. Trudila sam se, pokušavala sam, borila se, dala sam sve od sebe do zadnjeg hica. Ali, jednostavno tijelo nije dalo koliko god je glava htjela“, rekla je Sandra prilično promuklim glasom osjećajući posljedice prehlade s kojom je došla u Belgiju.

Što je još Sandra nakon poraza u Bruxellesu pročitajte OVDJE u nastavku teksta.

(Foto: Action Images)

 

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka