vijest

0

Sandra Perković lakoćom izborila finale diska

09.08.2018 12:34 | Germanijak/I.M.

Ponovno je bila najbolja.

Veličina slova A A A

Sandra Perković bez poteškoća se plasirala u finale bacanja diska s rezultatom 64,54 metra. Naša najbolja, a i svjetska bacačica diska Sandra Perković plasirala se u finale Europskog prvenstva rezultatom od 64,54 metra koji je postavila u prvoj kvalifikacijskoj seriji, čime je nadmašila kvalifikacijsku normu za više od šest metara.

"Ne želim razmišljati o povijesti i osvajanju još jednog naslova. Uvijek je lijepo kvalificirati se u prvom pokušaju i mislim da će natjecanje biti odlično. Nisu mi drage ove kvalifikacije u kojima je norma daleko ispod mog standarda, a ne želim da izgleda kao da je to što radim bezvrijedno. Na televiziji to uvijek tako izgleda", izjavila je Perković.

Uz Perković, kvalifikacijsku normu prebacilo je još šest diskašica, a najdalje od njih bacila je Nijemica Shanice Craft s 61,13 metara. Sandra u subotu ima priliku postati prva osoba u povijesti s pet uzastopnih zlatnih medalja na europskim prvenstvima, a još nikada nije bila na drugom mjestu. Druga hrvatska predstavnica 18-godišnja Marija Tolj s hicem 55,52 m završila kvalifikacije na 16. mjestu. Finale za bacačice diska na rasporedu je u subotu, pretposljednjeg natjecateljskog dana, a započet će u 20.20 sati.

(foto: Pixsell)

 

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka