vijest

0

Sandra nakon uvjerljivog prolaza u finale: Odradila sam ono najgore

11.08.2017 13:53 | Germanijak

Naša rekorderka bacila je najdalji hitac u kvalifikacijama.

Veličina slova A A A

Sandra Perković s najboljim je rezultatom kvalifikacija izborila nedjeljno finale Svjetskog prvenstva u Londonu. Hrvatska rekorderka je disk bacila na daljinu od 69,67 metara, što joj je pošlo za rukom u drugoj seriji, nakon što je u prvoj disk odletio ravno u mrežu.

Moglo je i bolje da sam sve riješila u prvoj seriji. Došla sam spremna i fokusirana, ali uvijek imam problema s kvalifikacijama. Norma je bila 62,50 i to zna biti dvosjekli mač. Znam da tu daljinu mogu uvijek prebaciti, ali u tom trenutku razmišljate da se ne umorite puno pa tu bude osta igre sa glavom“, kazala je Perković za HRT nakon nastupa u kvalifikacijama.

Perković uvjerljiva u kvalifikacijama diska

Podsjetilo je to na prošloljetne Olimpijske igre u Rio de Janeiru kada je u kvalifikacijama imala dva neispravna i tek je u trećem uspjela doći do ispravnog hitca i plasman u finale.

Ušla sam prelagano u prvi hitac. Mrzim kada mi je prvi hitac neispravan. Sjetila sam se one drame koja mi se dogodila iz Rija i nisam željela ponoviti onu traumu iz treće serije. Ušla sam drugi dio sa sto post. Iskreno sam mislila da disk ide nekih 66, 67 metara, a kad ono. Ništa, sada treba ići kući i odmoriti se“, poručila je naša rekorderka.

Ne krije koliko zapravo ne voli kvalifikacije

Nadam se da će mi ovo s vremenom postati rutina. Mrzim kvalifikacije jer u njih ulazim previše opušteno, a trebam ući kao da je finale“.

U finalu očekuje veliku borbu ali se ne boji izazova.

Bit će nas dosta i mislim da će biti zanimljivo. Na meni je samo da dođem mirna i spremna. Odradila sam ono najgore. Za mene su kvalifikacije najgore. Finale je moje područje, tamo se ide na sve ili ništa, vidjet ćemo“.

Nije tajna da joj je London posebno mjesto. Ovdje je osvojila olimpijsko zlato.

Ovdje je sve krenulo uzvodnim putem. Obožavam ovdje bacati. Obožavam ovaj stadion, atmosferu i sve ovdje. Mislim da je vrijeme da dođem spremna i koncentrirana i da to maksimalno iskoristim“.

(Foto: Action Images)

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka