vijest

0

Rusi po uzoru na Indijce: Klub kojeg je nekada vodila legenda Hajduka otpustio sve igrače

03.06.2020 08:20 | Germanijak/I.A.S.

Dečki došli po plaću...

Veličina slova A A A

Nekadašnji ruski prvoligaš i klub koji je dobro poznat unutar „Lijepe naše“ budući da ga je svojevremeno vodio i legenda Hajduka Zoran Vulić, Luch Vladivostok, danas se odlučio na jedan dosta drastičan rez.

Naime, klub je nakon dosta razočaravajuće sezone koju su završili na 16. mjestu druge ruske lige odlučio otpustiti sve svoje igrače.

Podsjećamo, Rusi nisu jedini koji su se odlučila na tako radikalan potez, a prije njih to je bio slučaj i kod najtrofejnijeg indijskog kluba Mohun Bagana koji se na isti način odlučio suočiti s velikom financijskom krizom uzrokovanom pojavom koronavirusa.

O tom famoznom slučaju već ste imali prilike čitati na Germanijaku:

Luch je jedan jako specifičan klub budući da se oni nalaze na dalekom istoku Rusije te je praktički svako gostovanje za njih put u kojem moraju promijeniti i do nekoliko vremenskih zoni. Grad Vladivostok, koji je ujedno i 26. nmajveći ruski grad s populacijom od oko 600 tisuća ljudi, nalazi se na samoj granici s Kinom i Sjevernom Korejom, a grad je ujedno i najpoznatiji po tome što se u njemu nalazi ruska ratna mornarica.

Iako su dugi niz godina bili prvoligaši, Luch je jedan od klubova koje je pandeemija koronavirusa jako pogodila, a vlada tamošnje pokrajine Primorsky Krai odlučila je kako se prekidaju sva sredstva namijenjena sportskim momčadima pa će se tako od sljedeće sezone ovaj klub natjecati u trećem rangu ruskog nogometa.

Nekadašnji igrač Varteksa i Slaven Belupa, Matija Kristić, jednom je prilikom rekao kako uopće nije tako strašno što drugi klubovi moraju jednom godišnje odraditi jedno dugačko putovanje kada bi gostovali kod njih, budući da oni takve relacije moraju prelaziti praktički svaka dva tjedna.

Kristić je četiri godine bio član Lucha (2008. – 2012.), a za to je vrijeme skupio 97 utakmica i jedan pogodak za klub.

Dodajemo za kraj kako su, baš poput svih svojih sada već bivših suigrača, klub napustili i Aleksandar Nosov te Denis Magadiev, dva najskuplja eksponata svlačionice Lucha koji su svojevremno bili dio mlade reprezentacije Rusije.

(foto: Pixsell, Screnshoot Transfermarkt)

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka