vijest

0

Rukometaši otputovali u Švicarsku bez Karačića, Pavlovića i Marića

11.06.2019 12:28 | Germanijak

U srijedu će igrati protiv Švicarske u kvalifikacijama za Euro 2020.

Veličina slova A A A

Hrvatska rukmetna reprezentacija je u utorak u prijepodnevnim satima otputovala u švicarski Zug, gdje je u srijedu, 12. lipnja u 18:15 sati, očekuje kvalifikacijska utakmica za Europsko prvenstvo 2020. godine protiv Švicarske. Uoči puta reprezentaciji se priključio Ante Gadža jer su radi ozljede otpali Domagoj Pavlović, Marino Marić i Igor Karačić.

ODIGRAJ >>> Švicarska - Hrvatska

„Mi moramo ići na jednu veliku homogenizaciju, veliku motivaciju i na taktičku disciplinu. Jedino s ta tri oružja, s ta tri preduvjeta možemo im se suprotstaviti. Nismo znali s kojom ćemo reprezentacijom ići u Švicarsku na tu važnu utakmicu, tako da smo ostali bez dosta bitnih igrača koji neće ići. To su Cindrić, Karačić, Marić, Pavlović. Imamo problema, ali s igračima koji su ovdje smo analizirali protivnika i koliko se moglo u dva dana pripremiti i pokušati se oduprijeti protivniku,“ rekao je izbornik Lino Červar.

„Gledamo, analiziramo dosta onu utakmicu koju smo s njima odigrali u Osijeku. Na kraju smo pobijedili, ali stvarno uz puno puno muke. Odlično igraju sedam protiv šest i to se mora dobro pripremiti, jer sigurno da s igračem kao što je Andy Schmid to mogu dosta dobro odigrati. Nakon naše utakmice malo su čak i izmijenili sastav, više prilike dobili su neki drugi igrači. Trebat ćemo se dobro dobro skoncentrirati na njih, ali smatram da smo bolja ekipa, iskusnija i kvalitetnija. Ponovit ću, znamo što nam pobjeda nosi i tako ćemo ući u utakmicu,“ rekao je Luka Stepančić.

„Atmosfera je uvijek odlična i trenira se uvijek u punom gasu. Kao što se već zna, osigurali smo nastup na Europskom prvenstvu, ali to prvo mjesto još nije zagarantirano, a ono nam donosi i neke povlastice. Idemo jako u tu utakmicu, nadamo se da ćemo pobijediti i sebi olakšati neke utakmice na Europskom prvenstvu,“ kaže Jakov Vranković

„Njihova prednost je sigurno Andy Schmid, on je jedan od najboljih srednjih vanjskih u Njemačkoj, a možda i u svijetu. On je možda najjači individualac i oko njega se sve vrti. Nedostaci su možda manjak tih jakih utakmica, ali oni će sigurno ići na pobjedu. Žele se plasirati i biti što bolji u kvalifikacijama. Mi ćemo ih shvatiti ozbiljno, pripremit ćemo se za njih, pogledati koje su njihove mane, što smo mi napravili loše, a što može bolje,“ kaže Željko Musa.

(foto: Pixsell)

 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka