vijest

0

Ronaldo je poput Mozarta...

22.11.2016 14:10 | Germanijak

Šef omladinskog pogona Sportinga, Aurelio Pereira je lijepo nahvalio Cristiana Ronalda.

Veličina slova A A A

Aurelio Pereira je nadgledao 'stvaranje' brojnih zvijezda. Neki od njih su: Paolo Futre, Luis Figo, Simao Sabrosa, Ricardo Quaresma i Nani, kao i William Carvalho i Gelson Martins. Također je bio prisutan kada je Cristiano Ronaldo došao u Sporting kao 11-godišnjak 1997. godine.

Cristiano je kao dječak djelovao kao pravi umjetnik, danas je njegov izgled više atletski, zbog takvih potreba. Iz fantasy nogometaša je pretvoren u drugačijeg nogometaša“, rekao je Aurelio, koji još i danas radi u omladinskom pogonu Sportinga.

Otkrio je kako je Ronaldo po dolasku u Lisabon u svakoj utakmici pokrivao cijeli teren, ali se s vremenom fokusirao na zabijanje golova.

U svojim počecima Ronaldo nije bio tipični stroj za golove. S 11 godina je koristio i lijevu i desnu nogu, dobro se branio, pokrivao je cijeli travnjak, bio je brz i vješt, čak i dobar u duelima u zraku. Bio je kompletan igrač. S vremenom se kroz treninge transformirao i na kraju postao golgeter. Promijenio je svoj stil igre kako bi postao ono što se najviše cijeni“.

Ronaldo večeras igra protiv Sportinga u Ligi prvaka, a Aurelio je istaknuo kako je Portugalac imao poseban talent ali je i morao dosta raditi na njemu kako bi izvukao svoj maksimum. Ronalda je čak usporedio s muzičkim genijem, Wolfgangom Amadeusom Mozartom.

Kada je Mozart imao šest godina navodno je već iza sebe imao 3,500 sati vježbanja na klaviru. Cristiano je poput njega, prirodni talent, ali se k tome uvijek i trudio i naporno radio. Nije dovoljno samo imati talent da postaneš genij“.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka