vijest

0

Rino se ponovno odrekao plaće kako bi Napoli potpisao hit napadača Ligue 1

16.07.2020 12:36 | Germanijak/I.G.

Dogovor je postignut, a krucijalan je bio potez trenera Gennara Gattusa.

Veličina slova A A A

Da je Gennaro Gattuso osebujna ličnost poznato je svima. Isto tako odavno je poznato da je njegova privrženost klubu za koji igra ili trenira na razini kakve bi se posramili i najvjerniji pristaše na tribinama. To je potvrdio i treći put u relativno kratkom roku, a sada je njegov čin omogućio Napoliju da dogovori transfer novog pojačanja.

Prvi put je popularni 'Rino' pokazao svoju empatiju kada je odlazio iz Milana. Prilikom sporazumnog raskida ugovora utvrđeno je da će mu Rossoneri isplatiti preostale dugove za mjesečne plaće, a on se odrekao 90% tog iznosa.

Potom je zasjeo na mjesto trenera Napolitanaca, a ove zime se odrekao dijela plaće kako bi ostatak zaposlenika u klubu dobio punu plaću za vrijeme pauze uzrokovane pandemijom koronavirusa.

I sada dolazimo do trećeg puta. Kako prenose talijanski mediji, Gattuso se ponovno odrekao dijela plaće kako bi klub sa San Paola mogao financirati plaću novog pojačanja. To će biti Victor Osimhen, treći strijelac Ligue 1 ove sezone koji to mjesto dijeli s Neymarom.

21-godišnji Nigerijac dogovorio je uvjete suradnje s Napolijem, prenosi Fabrizio Romano, potpisat će ugovor na pet godina, dakle do 2025. godine, a sada je preostalo na Lilleu i talijanskom velikanu da utvrde visinu odštete.

Osimhen je ove sezone u Ligue 1 postigao 13 golova i pet asistencija u 27 nastupa, dok je u Ligi prvaka u pet utakmica zabio dva gola. U redove francuskog prvoligaša stigao je prošlog ljeta iz Charleroija za 14 milijuna eura, a trenutna vrijednost prema Transfermarktu procijenjena je na 27 milijuna eura.

(Foto: Action Images)

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka