vijest

0

Rijeka sutra na AEK bez Armade: UEFA odbacila žalbu, sjever ostaje zatvoren

13.09.2017 16:27 | Germanijak

Loše vijesti za Rijeku.

Veličina slova A A A

Žalba HNK Rijeke na kaznu zatvaranja sjeverne tribine Rujevice za sutrašnji susret 1. kola Europske lige protiv grčkog AEK-a nije prošla.

>>Predstavljamo AEK: Do prije tri sezone igrali treću ligu, a ove žele vratiti grčki naslov nakon 24 godine

>>Mišković otvoreno o Rijeci: Vratit ćemo 4,6 milijuna eura dugovanja čim ćemo imati

Žalbeno tijelo UEFA-e naime nije uvažilo argumente službene Rijeke koja će tako sutra igrati sa ispražnjenom tribinom na kojoj se inače nalazi najvjernija navijačka skupina, Armada. Priopćenje kluba prenosimo u cijelosti:

„Obavještavamo sve naše navijače da je disciplinska komisija UEFA-e nažalost odbacila žalbu HNK Rijeka na odluku kojom nam je zbog nedoličnog ponašanja manjeg dijela navijača na utakmici sa FC „Olympiacos“ izrečena novčana kazna od 21.000 eura, kao i zatvaranje sjeverne tribine za utakmicu protiv FC „AEK-a“.

U obrazloženju odluke se navodi da je upravo zbog dobre organizacije utakmice i provođenja svih mjera navedenih u žalbi sankcija znatno umanjena i da će u slučaju ponavljanja nedoličnog ponašanja u sljedećim međunarodnim utakmicama moguća sankcija biti 50.000 eura i zatvaranje cijelog stadiona. Zbog prethodno navedenog na sutrašnjoj utakmici protiv AEK-a sjeverna tribina neće biti u funkciji. 

Vezano za održavanje utakmice 1. kola Europa lige između HNK „Rijeka“ i FC „AEK“ obavještavamo sve naše navijače o sljedećem: Ulazi na stadion se otvaraju sat i pol prije početka utakmice odnosno u 17:30 sati, pa molimo sve naše navijače da što ranije krenu prema stadionu kako bi se izbjegle gužve na ulazima.

Od strane predstavnika FC „AEK“ obaviješteni smo da neće biti dolaska njihovih navijača pa samim time neće biti niti prodaje ulaznica za gostujuće navijače već je cjelokupan kapacitet gostujuće južne tribine stadiona namijenjen našim navijačima.

Pravo prvokupa imat će pretplatnici sa sjeverne tribine, a prodaja će se vršiti u srijedu u vremenu od 17-21 sati i ako ostane ulaznica na dan utakmice od 15 sati do kraja prvog poluvremena.

Kao i uvijek do sada kada su u pitanju međunarodne utakmice u sustavu UEFA-e na stadionu neće biti točenja alkoholnih pića.

Potvrđenom odlukom disciplinske komisije UEFA-e uvjerili smo se da međunarodna natjecanja u sklopu UEFA-e u slučaju nepoštivanja sigurnosnih odredbi iz pravilnika ili bilo kojih vrsta uvredljivog skandiranja donose i vrlo rigorozne sankcije.

Posebno molimo sve naše navijače da se tijekom utakmice pridržavaju uputa redara odnosno da se ne zadržavaju na stepenicama i prolazima. Također Vas molimo da se suzdržite od uporabe pirotehničkih sredstava, od svih oblika govora mržnje (na temelju rasne – tzv. „hukanja“, nacionalne, vjerske, regionalne i druge osnove) i bacanja bilo kakvih predmeta (čaša, kovanica, upaljača i sl.) u natjecateljski prostor kako bi se izbjegle vrlo rigorozne sankcije (novčane kazne i/ili zatvaranje tribine ili cijelog stadiona) za naš klub, a ujedno i za sve naše navijače.

Hvala svim našim navijačima koji nas bespoštedno bodre sve ove utakmice te Vas molimo da i usprkos zatvaranju sjeverne tribine pružite gromoglasnu podršku našim dečkima na travnjaku.“

(Foto: Pixsell)

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka