vijest

0

Rijeka se vraća na Kantridu, stadion rasprodan u tri sata!

18.09.2019 12:22 | Germanijak/I.A.S.

Spektakl u najavi…

Veličina slova A A A

San svakog navijača Rijeke ponovno će, barem na jedan dan, postati stvarnost. Rijeka će 12. listopada na Kantridi ugostiti Hrvatski športski klub Zrinjski, a karte za taj spektakl, koje su puštene u prodaju danas ujutro, su rasprodane!

Armada se nikako ne miri sa promjenom kućne adrese iako je stadion na Rujevici nemjerljivo bolji i praktičniji za riječkog prvoligaša. Apsolutno sve na Rujevici je stepenicu, ako ne i dvije više od onoga što je nekada bilo na Kantridi.

Ipak, čar stijena iznad stadiona, neposredna blizina mora i sam izgled stadiona pravi unikat u svijetu pa se tako u neku ruku mogu i razumjeti želje navijača da se klub ponovno vrati na kultnu Kantridu.

Svojevremeno je predsjednik Rijeke Damir Mišković uvjeravao navijače kako je preseljenje na Rujevicu samo privremeno, ali se s vremenom ispostavilo kako će ono, barem kako stvari sada stoje, biti trajna opcija.

Novaca u „kasici – prasici“ više nema kao prije, baš kao ni financijske podrške talijanskih prijatelja, pa se tako Rujevica prometnula kao budućnost Rijeke. Ali, to ne mora značiti ništa loše, baš naprotiv.

Usprkos činjenici kako je Rujevica kao stadion adekvatnija sadašnjim potrebama te nalazi se u sklopu kampa kakvog nema nitko u Hrvatskoj, određeni navijači i dalje nisu zadovoljni te pošto – poto žele povratak na Kantridu.

Sama činjenica da je Rijeka svoje prvo prvenstvo osvojila upravo na novo izgrađenom stadionu nije promijenila mišljenje Armade koja je tako, na svoju ruku (ali opet uz veliku podršku kluba), odlučila organizirati prijateljsku utakmicu na Kantridi.

I iako sve ide u korist Rujevice, nije te iste navijače teško za razumjeti. Kantrida je oduvijek, uz riječko Korzo, bila žila kucavica grada koji teče. Svima je jasno kako ona ima „mali milijun problema“, ali opet… Svatko tko je barem jednom otišao tamo zna kako se taj stadion razlikuje od mnogih drugih, ne samo u Hrvatskoj, već cijelom svijetu.

Ovo će biti drugi put da je Armada (ponavljamo, u dogovoru sa riječkim prvoligašem koji je dosta pomogao) organizirala prijateljsku utakmicu na Kantridi.

Prva se dogodila prije nešto više od godinu dana kada je na Kantridi gostovao Maribor. Rijeku je tada vodio Matjaž Kek, Kantrida je bila rasprodana, a Armada je povratak upriličila spektakularnim dekorom. Tog dana utakmica je bila u potpuno drugom planu, ali ćemo ipak nadodati kako je ona završila pobjedom domaće momčadi rezultatom 4:0.

Spektakl identičan onom prošlogodišnjem očekuje se i ove subote u 19:00 kada je zakazan početak utakmice.

(foto:Pixsell)

 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka