vijest

0

Riječki dragulji privukli klubove iz Španjolske, Njemačke i Italije

21.03.2020 11:57 | Germanijak

Bit će velikih prodaja na Rujevici.

Veličina slova A A A

Dugo je HNK Rijeka bila sinonim isključivo za dovođenje igrača iz drugih klubova uz potpuno zanemarivanje i manjak afirmacije igrača iz vlastitog omladinskog pogona. 

No, kako je stiglo vrijeme u kojem novac više ne pristiže jednakim intenzitetom kao i prije, tako je i Rijeka bila primorana zaviriti u vlastiti izlog kako bi popunila seniorsku momčad. I to se pokazalo kao puni pogodak. 

Prvo je prošle sezone eksplodirao Ivan Lepinjica, da bi ove sezone njegovim putem krenuli golman Ivor Pandur, lijevi bek Daniel Štefulj te stoper Hrvoje Smolčić. Svi su odlično iskoristili pružene im prilike i trenutno su neizostavni članovi udarne postave kluba s Rujevice, koji ima sjajne rezultate u proljetnoj polusezoni. 

Naime, u prvenstvu su prigrabili drugo mjesto, kod kuće su potpuno izdominirali Hajduk, a u Kupu su izbacili Dinamo. Sve uz značajan obol spomenutih klinaca rođenih 1999. i 2000. godine. Stoga niti najmanje ne čudi kako su privukli interes brojnih klubova iz elitnih europskih liga. Kako prenose Sportske novosti, za Pandura postoji interes iz Španjolske, Štefulj je na meti nekoliko klubova iz Bundeslige, dok su za Smolčića zagrizli skauti iz Italije, koji su oduševljeni njegovom mirnoćom, taktičkim pozicioniranjem, fizičkim predospozicijama i lijevom nogom. 

Sve ovo samo je konačan dokaz kako se uvijek više isplati ulagati u vlastiti bazen umjesto dovoditi skupe strance koji često ne opravdavaju uloženo.

(foto: Pixsell)

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka