vijest

0

Rat Barce i Reala za buduću superzvijezdu, Perez nudi virtuoza na izlasku iz kluba

09.10.2019 09:01 | Germanijak

Pitanje je koliko se Talijanima pušta svog wunderkinda.

Veličina slova A A A

Nova generacija mladih španjolskih nogometaša vrvi potencijalnim velikim igračima u nastanku. Jedan od njih je svakako i Dinamov Dani Olmo, a na jednog od njegovih suigrača iz mlade Furije ovih dana su bacila oko dva najveća kluba s Pirineja, Real Madrid i Barca. Ciljnike svojih snajpera napunjenih milijunima dva velikana su usmjerila prema Napulju, a meta je fenomenalni Fabian Ruiz.

Prije nešto više od dva tjedna sportski direktor Barcelone Eric Abidal viđen je na stadionu Via del Mare za vrijeme utakmice Lecce-Napoli, s isključivim ciljem snimanja mladog centralnog veznjaka. S druge strane, na Santiago Bernabeu o njemu razmišljaju ili kao alternativu u slučaju neuspjeha u projektima angažiranja Paula Pogbe i/ili Christiana Eriksena, ili kao dobru adiciju veznom redu. Kraljevski je klub ove sezone poharala kriza u veznom redu ponajprije zbog ozljeda, ali i nevezano za to, već ga pomalo nagrizaju i godine.

Ruziov ugovor traje do kraja lipnja 2023., ali nema fiksiranu izlaznu klauzulu. Predsjednik Napolija, karizmatični Aurelio De Laurentis htio je dodati još jedan prsten zaštite oko 23-godišnjaka tako da produži ugovor na još jednu godinu, no do toga za sada nije došlo, kako izvori odaju, najviše oklijevanjem samog igrača. No iz talijanskog kluba navode kako će njegova cijena sigurno biti veća od one od 60 milijuna eura koja je službeno navedena na Transfermarktu. Transfer Ruiza iz Betisa u Napoli ljeta 2018. bio je težak 30 milijuna eura.

 

 

U međuvremenu, igrač tvrdi kako je zadovoljan u trenutnom klubu:

„Godi mi da se tako veliki klubovi zanimaju za mene, ali dobro mi je ovdje. Imam dobar ugovor i povjerenje od strane trenera koje svaki igrač želi.“, rekao je još prije nekoliko mjeseci.

Iz Madrida su De Laurentisu ponudilio zamjenu Fabian Ruiz – James Rodriguez, no za sada ništa od toga, tako da se poteškoće obnavljanja veznog reda Zinedinea Zidanea nastavljaju. Manchester United je ipak zadržao Pogbu, glede Eriksena dojam je da nije iskorištena prilika zahvaljujući manjku odlučnosti, a od sramežljivih pokušaja za dovođenjem Tanguya Ndobelea također nije bilo ništa. Uzevši sve u obzir, mladi Španjolac se sad nameće kao glavna ''lovina''. No unatoč tome, prve kontakte između kluba i igrača još čekamo.

(foto: Reuters)

 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka