vijest

0

Rasizam kakav se ne pamti: Talijanski TV novinar dobio momentalni otkaz radi gnjusnih izjava

17.09.2019 09:58 | Germanijak/I.A.S.

Odvratno.

Veličina slova A A A

Luciano Passirani, talijanski sportski novinar, jučer je dobio momentalni otkaz radi gnjusnih i rasističkih izjava upućenih prema zvijezdi Intera.

Meta njegovih odvratnih napada bio je Romelu Lukaku, tamnoputi napadač za kojeg je jedini način da ga se zaustavi da mu netko da 10 banana.

Nije nemoguće da je talijanski novinar belgijskom napadaču mislio uputiti pohvalu budući da ga je ranije u svojem govoru nahvalio, ali način na koji je opisao što je potrebno da se zaustavi tamnoputog napadača prešao je sve granice.

Talijanska liga od ranije je poznata kao mjesto gdje rasizam dosta dolazi do izražaja. Pomalo nevjerojatno zvuči činjenica kako ekstremno desničarski nastrojene skupine navijača znaju rasistički vrijeđati i igrače koji igraju za njihov klub, ali i to je nešto što smo, nažalost, imali priliku vidjeti.

Lukaku se povodom cijele situacije obratio putem društvenih mreža, a ono što je imao za reći prevodimo u cijelosti:

„Mnogi igrači su u posljednjih mjesec dana doživjeli rasističko zlostavljanje, a isto se dogodilo jučer i meni. Nogomet je igra u kojoj bi svi trebali uživati i ne smijemo trpiti nikakvu vrstu diskriminacije koja može posramiti ime našeg sporta. Nadam se da će nogometni savezi diljem svijeta najoštrije reagirati na sve pokušaje diskriminacije!!!

Društveni mediji (Instagram, Twitter, Facebook) moraju također biti stroži prema svojim korisnicima budući da svakodnevno možemo pročitati nečiji rasistički komentar. O tome upozoravamo već godinu dana, ali ništa se nije napravilo po tom pitanju.

Dame i gospodo, mi smo u 2019. godini, a umjesto da idemo prema naprijed mi idemo prema nazad . Igrači se moraju ujediniti i poslati jasnu poruku kako bismo ovu igru učinili čistom i mjestom gdje svi mogu uživati.“

(foto:Reuters)

 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka