vijest

0

Prvi od hrvatskih NBA igrača potvrdio nastup za reprezentaciju u kvalifikacijama

16.09.2019 10:19 | Germanijak

Čekamo ostalu šestoricu da se izjasne.

Veličina slova A A A

Hrvatska košarkaška reprezentacija propustila je jučer završeno Svjetsko prvenstvo u Kini. Pod vodstvom Ivice Skelina i Dražena Anzulovića, Hrvatska se osramotila porazima od Rumunjske, Nizozemske, Mađarske, a dva puta nas je pobijedila i Poljska, od čega jednom kada smo igrali s četiri NBA igrača. 

Sreća nam se osmjehnula na Mundobasketu koji je ujedno bio i kvalifikacijski za Olimpijske igre. Hrvatskoj su se poklopili ostali rezultati te bi se zbog dobrog plasmana na FIBA tablici trebala naći među reprezentacijama koje će nastupiti na jednom od četiri kvalifikacijska turnira za OI u Tokiju. U kojem sastavu, vjerojatno je ponajveće pitanje koje se nameće.

Prvi se po tom pitanju izjasnio Dario Šarić, koji je u razgovoru za 24 sata najavio nastup.

"Tko bude zdrav i slobodan, i tko bude želio igrati, taj će doći na okupljanje. Ja sam se uvijek odazivao i uvijek ću se odazivati. U korektnim sam odnosima i sa svim ostalim suigračima iz reprezentacije, kad igramo međusobne utakmice čujemo se i vidimo, često odemo i na večeru. Ali svatko od nas vodi brigu o sebi i svojoj karijeri i nema smisla bilo što drugima sugerirati."

 Odlična je to vijest za izbornika Veljka Mršića, ali da budemo iskreni, ništa neočekivano. Hrvatska košarka trula je po mnogim stvarima i treba se mnogo toga u sustavu mijenjati, ali nastupi Darija Šarića i Bojana Bogdanovića nikada nisu bili upitni. Svakako bi neki naši igrači mogli puno toga od njih naučiti, barem kada je riječ o reprezentativnom dresu. 

(foto: Pixsell)

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka