vijest

0

PROGNOZA Kako će završiti finale Istočne konferencije?

13.05.2018 16:30 | Germanijak

Može li Boston zadržati razinu igre ili LeBron ide u novo finale?

Veličina slova A A A

I evo nas, došli smo pred sam kraj NBA sezone. Večeras počinju finala konferencija, a prvo je na rasporedu ono na Istoku gdje s početkom u 21:30 po našem vremenu prvu utakmicu igraju Boston Celtics i Cleveland Cavaliers. Kao i za svaku seriju do sada, donosimo vam prognozu finala Istočne konferencije koju vam donose novinari Germanijaka, Hrvoje Medved i Emir Fulurija, te bookmaker Germania Sport kladionice, Robert Kovačić.

Hrvoje: Čini se kako su Cavsi tek sada kliknuli na pravi način, ne samo da LeBron igra sjajno, nego su u 'metli' svi ostali odigrali jako dobro, Love se digao na dobru razinu, ostali počeli nešto pogađati i nepobitna je činjenica da je timsko samopouzdanje sada najveće u sezoni. Malo sam preuveličao 76erse u prošloj rundi protiv Celticsa, ali mislim da to sada nije slučaj sa Cavsima. Svaka čast Bostonu na dosad odigranom, ali mislim da još nisu spremni za veliko finale.

Iskustvo će tu odigrati veliku ulogu. Cavsi ga itekako imaju, a Celticsi su u prošlim rundama ipak igrali s momčadima koje nemaju ni približno ovoliko iskustva koliko Cavsi i to će napraviti razliku. Celticsi imaju odličnog veterana u Horfordu, nepobitno je da igraju sjajno, ali mislim da ne mogu preko LeBrona i  probuđenih Cavaliersa do velikog finala. Mislim da nećemo gledati sedmu utakmicu, Cleveland u šest. 4:2 za Cleveland

Emir: Početkom sezone finale Istoka između Clevelanda i Bostona se nametalo kao potpuno logično – lanjski osvajač konferencija i momčad koja u svojim redovima ima LeBrona Jamesa protiv lanjskog finalista i momčadi koja se u međuvremenu pojačala Kyrieom Irvingom i Gordonom Haywardom. Međutim, sezona nije potvrdila ta očekivanja. Boston je imao ogromnih problema s ozljedama, a Cleveland je imao problema sa svime osim s LeBronom. Ali, na kraju priče – evo ih tu gdje smo ih sredinom listopada i očekivali. Celticsi su u glavne igrače uspjeli promovirati praktično golobrade 'dječačiće', a LeBron je odigrao valjda najbolju sezonu karijere u kojoj je posebno impresivan njegov nastup u playoffu.

I evo ih tu, u finalu Istoka. Teško je kladiti se protiv 'Kralja', pogotovo kada su se, izgleda, probudili i njegovi suigrači ili barem dio njih, ali ja ću to ipak učiniti. Brad Stevens je čudo od trenera, Al Horford čudo od igrača, a pravo je čudo kako zrelo igraju Jayson Tatum, Jaylen Brown i Terry Rozier. Jednostavno mi se čini da Celticsi, bez obzira na izostanak dviju najveći zvijezda, imaju dovoljno tijela i čovjeka koji ih zna idealno rasporediti da na kraju ne bi slavili. Teško, ali slavili. 4-3 za Boston.

Robert: 4:2 za Cleveland.

(Foto: Action Images)

 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka