vijest

0

Priča koja je ganula svijet: Nikada nemojte odustati od svojih snova (VIDEO)

11.07.2019 10:47 | Germanijak/I.A.S.

Trener američkog nogometa pokazao je kako u životu ništa nije nemoguće.

Veličina slova A A A

Svakodnevno naletimo na barem jednu osobu koja se bavila sportom ali je od njega odustala radi određenih razloga. Izgovori kao što u ozlijedio sam se, imao sam lošeg trenera, nisam imao dovoljno vremena za trening, nisu prepoznali moj talent samo su neki koje slušamo.. Ali svi ti izgovori padaju u vodu kada vidimo protagonista ove priče, a riječ je Robu Mendezu.

Mendez je trener američkog nogometa, osoba koja od svojih snova nikada nije odustala i iako su sve životne okolnosti bile okrenute protiv njega, on je do svog uspjeha stigao radi nevjerojatne žrtve i vjere u to kako ništa u životu nije nemoguće ukoliko u to zaista vjeruješ.

Naime, Rob Mendez osoba je sa posebnim potrebama, i kao takvom put prema uspjehu bio mu je nemjerljivo teži nego drugima. Iako je rođen bez udova, od svog sna da postane trener nije odustao, a njegovo doprinos svijetu sporta jučer je postalo obznanjeno kako američkoj, tako i svjetskoj javnosti.

On je jedan od trenera srednjoškolske momčadi San Josea u američkom nogometu, a budući da nema kako drugačije, akcije koje je smislio za svoje igrače njima crta i prenosi sa olovkom u ustima. Njegova priča postala je poznata kada ga je predsjednik planetarno popularne TV kuće ESPN pozvao u centralu kako bi ispričao svoju priču. Mendez je poziv prihvatio, stigao u urede, a ono što je imao za reći nikoga nije ostavilo ravnodušnim.

Na jučerašnjim ESPYS nagradama Mendez je osvojio nagradu za ustrajnost, a voditelj programa Tracy Morgan podij je prepustio osvajaču ove nagrade čiji govor nikoga nije ostavio ravnodušnim.

Video možete pogledati u nastavku teksta, a mi vas pitamo sljedeće: Koji je vaš razlog radi kojeg niste uspjeli?

(foto:screnshoot)

 

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka