vijest

0

Predsjednik velikana potvrdio: Ruši se svjetski hram nogometa

24.06.2019 15:58 | Germanijak/I.A.S.

Uopće ne plačemo, samo nam je nešto upalo u oko…

Veličina slova A A A

Prema najnovijim informacijama koje stižu iz Italije, kultni stadion San Siro odnosno Giuseppe Meazza odlazi u povijest.

Predsjednici Intera i Milana usuglasili su se ovih dana u Lusanni budući da se Milano zajedno sa Cortinom nominirao za zimske Olimpijske igre. Predsjednik Milana Scaroni prvi je izašao pred novinare te je izjavio sljedeće:

„Novi San Siro biti će odmah pored ovog sadašnjeg, ali ćemo ovaj postojeći morati srušiti.“ , zaključio je predsjednik Milana pored kojeg je stajao i predsjednik Intera Antonello kojeg su novinari pitali je li to projekt obaju klubova na što je on spremno odgovorio: „Apsoluno“

Talijanski, europski, pa i svjetski hram nogometa otvoren je 1926. godine, a tada je imao kapacitet od 26 000 ljudi. S godinama je ovaj stadion bio mnogo puta proširivan , a rekordna posjećenost izmjerena je na utakmici između Intera i Schalkea 1997. godine kada je na stadionu bilo nešto manje od 84 000 ljudi. Iako je ovo službeni podatak koji on se kosi s nekim drugim informacijama vezanih uz ovu temu.

AC Milan na ovom stadionu igra svoje domaće utakmice od dana kada se otvorio, dok je s druge strane Inter svoje domaće utakmice počeo igrati na njemu tek 1947. godine. Već po dolasku Intera kapacitet je bio dvostruko uvećan od dana otvorenja.

Teško je nabrojati sve velike utakmice koje su tribine tog kultnog zdanja vidjele, ali svakako da jedna od prvih koja pada na pamet je uzvratna utakmica četvrtfinala Lige prvaka između Intera i Milana kada su Crveno-crni slavili rezultatom 3-0, dok je najpoznatija slika te utakmice ona Materazzija i Rui Coste kako zajedno gledaju pirotehnički spektakl organiziran od obje skupine navijača.

Također jedna od utakmica koje teško izlaze iz pamćenja ona je iz sezone 00/01 kada su Inter i Milan odigrali utakmicu u kojoj je Milan bio nominalno gost. Za Inter je tada u prvoj postavi igrao i naš Dario Šimić, a susret je završio sramotno za Inter koji je poražen sa ogromnih 6-0.

No, da se malo maknemo iz svijeta sporta treba napomenuti kako su ovaj stadion punili mnogi svjetski glazbenici kao što su Bob Marley, Bob Dylan, David Bowie, The Rolling Stones i Madonna. Ipak, koncert grupe U2 ući će u sve knjige budući da je na njemu bilo više od 153 000 ljudi!

(foto:Reuters)

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka