vijest

0

Poznata Hrvatica suočila se s neugodnom dijagnozom: Bolest mi je promijenila život

29.09.2019 10:49 | Večernji.hr

Budući da sam ovisna o inzulinu, koji deblja, prehrana je dosta specifično područje u mom sportu i to je poprilično teško uskladiti. Srećom, našli smo si neke alternative pa si dajem što manje inzulina da zadržim kategoriju u kojoj se nastojim kvalificirati za OI - kaže Kristina

Veličina slova A A A

Hrvatski olimpijski odbor obilježio je 300 dana do početka Igara u Tokiju, ali je i pokrenuo kampanju nazvanu “Prema suncu”. Igre u Zemlji izlazećeg sunca započinju 24. srpnja 2020., a sve do tada ambasadori ove kampanje bit će svjetski juniorski plivački prvak i svjetski rekorder Franko Grgić (16), te europska prvakinja u te-kvon-dou Kristina Tomić (24).

Ono što Kristinu čini posebnom u ovoj priči jest da se ove godine morala suočiti sa neugodnom dijagnozom - saznala je da ima dijabetes tipa 1, no ona je neće spriječiti da nastavi svoju misiju.

Promijenio mi se život

- Prije tri mjeseca dijagnosticiran mi je dijabetes tipa 1 koji se pojavio naglo i neočekivano i doslovno mi preko noći promijenio život. Već deset godina treniram da ostvarim svoj sportski san, da odem na Igre, i ne vidim razlog zašto bi me ovo sputalo. Štoviše, treniram više nego ikada i želim i zbog drugih mladih ljudi i djece koji se bore s tom bolešću pokazati da se može - kazuje Kristina i objašnjava kako sada izgledaju njen režim treninga i prehrane:

- Budući da sam ovisna o inzulinu, koji deblja, prehrana je dosta specifično područje u mom sportu i to je poprilično teško uskladiti. Srećom, našli smo si neke alternative pa si dajem što manje inzulina da zadržim kategoriju u kojoj se nastojim kvalificirati za OI. Treniram i dalje normalno, samo se znaju dogoditi situacije hipoglikemije, odnosno previsokog šećera za vrijeme treninga, no i to je pod kontrolom.

PROČITAJTE VIŠE

(foto: Pixsell)

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka