vijest

0

Povratak velikog talenta i trećeg izbora drafta?

20.06.2019 19:33 | Germanijak/V.R.

Hoće li još jedna karijera otići niz vodu zbog zdravstvenih problema?

Veličina slova A A A

Da su ozljede uništile mnoge NBA karijere, neke sa Hall of Fame potencijalom, poznata je stvar. No neke krijere su uništene i, može se reći, prije nego su počele, npr. one Grega Odena ili Hasheema Thabeeta.

Slični scenariji prijetili su i Blakeu Griffinu ili Joelu Embiidu, no strepnje se, srećom, nisu obistinile. Podsjetimo, u početnim fazama karijera ozljede su pretrpjeli npr. Michael Jordan i James Worthy.

Jahlil Okafor jedan je od najtalentiranijih pojedinaca draft klase 2015., bio je ACC igrač godine iz redova Duke Blue Devilsa, a kao trećeg su ga birali Philadelphia 76ersi.

Trebao je biti dio The Processa zajedno sa plejadom mladih igrača u najvećem gradu Pennsylvanije, no ubrzo su počeli ogromni problemi sa ozljedama.

2016. je bila kobna. Ozljede prvo cjevanice, zatim meniska, spriječile su Okafora da pokaže što zna i igrački napreduje, te je u narednom periodu jako malo igrao.

2018. zamijenjen je u New Orleans Pelicanse, te je u nedavno završenoj sezoni u 59 utakmica zabilježio 8.2 poena i 4.7 skokova u prosjeku. Nažalost, i ove godine je određeni broj utakmica propustio radi ozljede, ovaj put zgloba.

No relevantni NBA izvori navode kako Pelicansi vjeruju u njega i njegov oporavak. Talent je nesporan, a ekipa iz Louisiane ima s centrom rodom iz Chicaga momčadsku opciju koju namjeravaju aktivirati. Doduše za poprilično male novce, oko 1.7 milijuna dolara, ali za sada je najbitnije da se vrati u puni natjecateljski ritam i digne igru na višu razinu.

 

 (foto: Reuters)

 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka