vijest

0

Potpredsjednik Futsal Dinama dao ostavku: Postoji povezanost između policije i nogometne mafije

21.11.2018 13:39 | Germanijak

Nakon dva mjeseca pritisaka, inspekcija i kazni Futsal Dinamu.

Veličina slova A A A

Odlazim s funkcije potpredsjednika u klubu Futsal Dinamo. Svoju ostavku dao sam prvo predsjedniku i objasnio razloge koji su prihvaćeni, kazao je u srijedu Juraj Čošić, sada bivši potpredsjednik kluba Futsal Dinamo.

Kao razloge ostavke naveo je napade na klub za koje vjeruje da su izazvani zbog njegova angažmana u Udruzi Dinamo to smo mi. 

„Zbog mog angažmana u Udruzi građana koja traži svoja članska prava u GNK Dinamo svjedoci smo orkestriranog napada na klub u vidu slanja različitih inspekcija i kazni. Klub je dobio prekršajnu prijavu s drakonskom kaznom koja može ozbiljno naštetiti rad kluba na teško stečenoj razini iako su svi, pa i vi mediji, hvalili atmosferu na Šalati koja je prošla bez i najmanjeg incidenta. U zadnjih pet godina sve je bilo uvijek isto, ali sad odjednom se provode dvostruka mjerila. Ako uzmemo u komparaciju druga masovna okupljanja u Zagrebu gdje smo svjedočili nekontroliranom korištenju pirotehnike, ozlijeđenima i slično i gdje za razliku od nas organizator nije poduzeo ništa, a mi smo proveli svako slovo i točku zakona. Odjednom se pojavljuju i druge teškoće na svim razinama od organizacijskih detalja pa do termina utakmica i treninga“ kazao je Čošić.

Potpredsjednik u ostavci poručio je kako se Futsal Dinamo bavi isključivo sportom te ne smije biti meta zainteresiranih skupina kojima smeta djelovanje Udruge Dinamo to smo mi.

Naime, Futsal Dinamo dobio je prijedlog za maksimalnu kaznu od 200 tisuća kuna za klub te još 20 tisuća kuna za odgovorne osobe zbog pirotehnike na utakmici u rujnu. Neobično visok prijedlog kazne, kakva se ne pamti u nogometu općenito, podložan je žalbi, no shvaćen je i kao svojevrsno upozorenje. Naime, Udruga "Dinamo, to smo mi" je protiv nogometnog kluba Dinamo podnijela nekoliko kaznenih prijava. Čošić se povukao, kaže, zbog dobrobiti kluba, a otvoreno je prozvao policijsku Upravu zagrebačku.

"Svjedoci smo da je jako puno ljudi iz policijske Uprave zagrebačke otišlo u Dinamo, neki sjede u skupštini, nečija djeca igraju tamo, a neki su, naravno, otišli u HNS. To su sve pretpostavke, a mi ćemo od institucija zatražiti da ispitaju tko je sve vršio taj pritisak, i ne samo to već i neke druge stvari koje su se događale prije. Tko je naprimjer Zdravku Mamiću 2011. dao dosjee nekakvih navijača. Znači, već dugi niz godina postoji povezanost između policije i nogometne mafije koja je zaslužna za izvlačenje milijuna iz Dinama."

Juraj Čošić  je uključen u rad kluba 2014. godine, a kao svog zamjenika predstavio ga je predsjednik kluba Matija Đulvat 2015. godine na izbornoj Skupštini kluba kada je većinom glasova članova Futsal Dinama on izabran za predsjednika, a članovi potvrdili i imenovanje potpredsjednika.

„Ovo je nažalost avangarda u hrvatskom sportu da netko ide s funkcije u korist kluba bez obzira na razloge, a koji su nažalost naša stvarnost. S druge strane ja sam se ranije maknuo iz rada Udruge Dinamo to smo mi i koncentriram se samo na sport i Futsal Dinamo. Juri su vrata kluba uvijek otvorena i nadam se da će se u budućnosti strasti smiriti“, kazao je Matija Đulvat.

Predsjednik Futsal Dinama najavio je i sljedeću izbornu Skupštinu koja će se održati u ljeto 2019. godine kada će članovi ponovno birati predsjednika i potvrditi članove tijela kluba.

Podsjetio je da klub u 2018. ima više od 2500 članova, da više od 200 djece trenira nogomet u Futsal Dinamu te da je U13 selekcija osvojila treće mjesto na Svjetskom klupskom prvenstvu koncem 2017. u Barceloni.

„Trenutno smo u seriji pobjeda. Fantastično smo preokrenuli utakmicu u Dubrovniku i penjemo se prema vrhu tablice. Pozivamo sve u Kutiju u nedjelju protiv Vrgorca“ pozvao je navijače Matija i podsjetio da se Futsal Dinamo treba baviti najprije sportom.

1. HMNL, 8. kolo:

Futsal Dinamo – Vrgorac, Dvorana ŠD Trešnjevka, „Kutija šibica“, nedjelja 25.11. u 18:30 sati.

(foto: Pixsell)

 

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka