vijest

0

Postao je jedan od najboljih ikada, a karijera mu je trebala završiti već s 15 godina

18.10.2019 10:05 | Germanijak

Malo poznata činjenica o Cristianu Ronaldu je da mu je život bio neposredno ugrožen.

Veličina slova A A A

Iako je već duboko zagazio u 35. godinu života, Cristiano Ronaldo i dalje ne posustaje. Jedan je od najboljih nogometaša ikada, a definitivno i najkonzistentniji u povijesti uz Lionela Messija, s obzirom na duljinu trajanja njegovih predstava na najvišoj razini.

Pet Zlatnih lopti, pet naslova u Ligi prvaka, prvak Europe s Portugalom, 700 zabijenih golova i još mnoštvo osvojenih individualnih i momčadskih nagrada s Manchester Unitedom, Real Madridom i Juventusom – sve to je njegov još uvijek aktivni saldo. Međutim, malo je falilo da se od ovoga ništa ne dogodi jer je Portugalcu još u tinejdžersko doba nogometna karijera došla u pitanje, pa čak i sam život.

Naime, Ronaldu je s 15 godina dijagnosticiran problem sa srcem, popularno poznat u široj javnosti kao „srce trkača“. Tada je još igrao za lisabonski Sporting, a bila je izgledna opcija kako bi mogao završiti karijeru.

Ipak, nakon obavljenih detaljnijih pretraga, odlučeno je da će otići na operacijski stol i riješiti problem nepravilnog rada srca. Laserskom operacijom skinut mu je dio mesa na srcu koji je uzrokovao spomenuti poremećaj, a od tada Ronaldo se vratio na travnjake odlučniji no ikad.

Čak ga je i Roy Keane – čovjek kojega je uistinu teško impresionirati – javno pohvalio rekavši kako je bio zadivljen njegovom  željom za rad kada je kao 17-godišnjak stigao na Old Trafford. Uz malo privikavanja na otočki nogomet, Ronaldo je počeo pokazivati puni potencijal, a ostatak je povijest.

(Foto: Reuters)

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka