vijest

0

Petrović: Ušli smo u turnir malo više natjecateljski, ali zadovoljan sam

11.08.2017 08:33 | Germanijak

Hrvatski košarkaši okreću se novim pripremnim ispitima nakon odličnog nastupa u Francuskoj.

Veličina slova A A A

Hrvatska košarkaška reprezentacija ostvarile je dvije pobjede na pripremnom turniru u Francuskoj, na kojem je ostvarila pobjede protiv domaćina Francuske i Litve.

Igrali smo protiv sjajnih protivnika i to nas je ponijelo, ipak su to osvajači medalja s prošlog Europskog prvenstva. Ušli smo u turnir malo više natjecateljski, nego što je bilo planirano, no ne žalim zbog toga. Zadovoljan sam, ali mislim da to što smo dobili te dvije reprezentacije već sada možemo arhivirati i okrenuti se stvarima koje dolaze, a to je 1. rujan i utakmica s Mađarskom na EuroBasketu“, rekao je po povratku iz Francuske hrvatski izbornik Aleksandar Petrović.

Odlične partije pružili su nositelji naše igre, Bojan Bogdanović i Dario Šarić.

Lopta je više prislonjena na Šarića i Bogdanovića, krenuli smo s nešto drukčijim konceptom od ostalih reprezentacija. Ne mogu oduzimati kreaciju Šariću koji igra kao što igra u NBA-u. Ponekad ta uloga nije podložna shemama, ali on dobiva imaginarnost, individualnost gdje kreira za sebe i druge. Za Bojana znamo, on je naš najbolji strijelac. Naša reprezentacija u hijerarhiji znatno je drukčija od svih ostalih i tako ćemo nastaviti igrati“, kazao je Petrović, prenose službene stranice Hrvatskog košarkaškog saveza.

Hrvatske košarkaše sada očekuje nastup pred domaćom publikom, na HEP međunarodnom turniru u Opatiji koji počinje sutra, a osim naših, na njemu će nastupiti i Slovenija i Ukrajina.

(Foto: Pixsell)

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka