vijest

0

Otkrivena Kovačeva plaća na mogućem mjestu trenera Evertona

10.12.2019 15:38 | Germanijak

Bivšem hrvatskom izborniku novac nije u prvom planu s obzirom na astronomsku odštetu koju je odnio s Allianza...

Veličina slova A A A

Nekadašnji hrvatski izbornik kao i donedavni trener Bayerna, Niko Kovač, sve je veći favorit za jedno od upražnjenih menadžerskih pozicija engleskih velikana, niknulo tijekom bujice otkaza u Premiershipu zadnjih mjesec dana.

Riječ je o klupi Evertona, a kako javljaju 24 sata, Kovač je prvo ime na popisu kandidata. Priču je katalizirala činjenica da je nazočio utakmici protiv Chelsea na Goodison Parku, što nije promaklo engleskim novinarima i nogometnim zaljubljenicima. U slučaju Otoka, to je… pa praktički cijeli Otok.

U momčad Evertona uloženo je basnoslovnih 120 milijuna eura ove sezone na pet igrača, te su očekivanja velika. Malo za reći da 14. mjesto, na kojem se u ovom trenutku vijori amblem deveterostrukog prvaka Engleske, ne predstavlja ispunjenja istih.

Ono što je jedno od glavnih obilježja trenerskog rada bivšeg kapetana hrvatske reprezentacije je čvrsta ruka, a upravo je to ono što je nedostajalo svlačionici Evertona u dosadašnjem tijeku sezone.

Prema izvorima, financijski parametri na koje bi Kovač eventualno stavio potpis su poznati: 250 tisuća funti mjesečno, odnosno tri milijuna eura godišnje. Ili, još bliže hrvatskom poreznom obvezniku, oko 2.2 milijuna kuna mjesečno.

No kruže priče da se i Arsenal uključio u utrku za njegovim uslugama…

(foto: Reuters)

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka