vijest

0

Osvajač je Roland Garrosa i milijunaš, ali radi u supermarketu za 450 eura

26.04.2020 16:21 | Germanijak/V.R.

Unatoč velikoj količini zarađenog novca sportskom karijerom, ovaj čovjek nema problem uhvatiti se u koštac sa svakodnevnim tipom posla ''običnih'' ljudi.

Veličina slova A A A

 

Kevin Krawietz aktualni je nositelj naslova parova u Roland Garrosu, kojeg je sa svojim sunarodnjakom Andreasom Miesom osvojio pobjedom u finalu nad francuskom konkurencijom Jeremy Chardy i Fabrice Martin.

No kako je tenis također obustavljen radi pandemije koronavirusa, tako su i tenisači osuđeni na ''snalaženje'' kako znaju i umiju u ovo vrijeme, baš kao i ostali sportaši. Nijemac je ovo vrijeme iskoristio na, s obzirom na svoju poziciju, poprilično originalan način. Krawietz radi u jednom supermarketu u Münchenu gdje slaže robu na police, posao za koji je predviđena plaća od 450 eura. I to unatič tome što na računu ima više od milijun.

„Radio sam u supermarketu. Punio sam police s kobasicama i sirevima, sortirao artikle, dezinficirao kolica za kupnju, a neko sam vrijeme čak radio kao kontrolor na uzalu i osiguranje.“, kaže tenisač koji se već vratio treninzima, s obzirom da je dobio dozvolu vlasti kao sportaš na elitnoj razini.

Budio se svaki dan u pet ujutro i vozio gradom do posla kao da je student s privremenim poslom. No već od 1. svibnja u Njemačkoj su dozvoljen Exhibition turniri bez gledatelja. To označava postepeni povratak tenisa, što će svakako aktivirati i polovicu 13. para na ATP ljestvici parova i vratiti ga svom izvornom poslu.

 

 

(foto: Reuters)

 

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka