vijest

0

Odzvonilo hodanju: Nova pravila za korake u NBA

21.09.2019 19:23 | Germanijak

Je li ovo put ka striktnijem primjenjivanju bazičnih košarkaških pravila?

Veličina slova A A A

NBA liga je u petak okupila radnu skupinu koju čine predstavnici svih 30 ekipa, kako bi se raspravilo o stanovitim novim pravilima i odredbama, te također osmislio okvir za njihovo implementiranje.

Kako javlja ESPN-ov Marc Spears, tako bi se sve više korišteni manevar dodatnog koraka pri popularnom step-backu od sada tretirao kao greška u koracima. Time konkretno bi najviše bio zahvaćen James Harden, kojemu je upravo taj potez jedan od prepoznatljivih, tzv. signature move.

Mnogi fanovi i prijatelji košarke nisu prezadovoljni time što se popularnom Bradi tolerira taj potez, a to je samo dio slobodnijeg tumačenja pravila koraka odstrane NBA sudaca koja smetaju zaljubljenicima u ovu ligu i ovaj sport.

Druga odluka je ta da će se striktnije kažnjavati prerano vrbovanje igrača i slobodnih agenata za vrijeme trade roka (tzv.. tampering) kako bi se ostvarila prednost u dovođenju pojačanja, odnosno da će se do određene razine u potpunosti zabraniti. Posebno se potreba za reguliranjem te problematike ukazala nakon prošloljetne iznimno sadržajne i dinamične slobodne agenture prilikom koje je jako veliki broj odličnih igrača promijenilo adrese. Jedan od prelazaka koji su realizirani ranije zahvaljujući ovoj navici u ligi je prelazak Kevina Duranta u Brooklyn Netse, a maksimalna moguća kazna ubuduće bi mogla iznositi čak i do ukupnih 16 milijuna dolara.

Najzad, još jedna, na prvi pogled beznačajna ali za kladioničare možebitno značajna promjena, tiče se vremena prijavljivanja početne postave. Ubuduće će momčadi morati prijaviti petorku koja će započeti utakmicu punih 30 minuta prije zakazanog početka utakmice, a ne 10, kao što je do sada bio slučaj.

(foto: Reuters)

 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka