vijest

0

Odlazak velikana u suzama: Gotov sam, ali se ne bojim za budućnost talijanskog nogometa (VIDEO)

14.11.2017 07:55 | Germanijak

Tri Talijana oprostila se od reprezentacije.

Veličina slova A A A

Iako nije bilo pogodaka, Švedska i Italija odigrali su jako zanimljivu utakmicu na San Siru iako nije bilo pogodaka. S 0:0 u Rusiju se plasirala Švedska, a Italija je ostala bez Mundiala prvi put nakon 1958. godine.

>> Slavlje Šveđana, Talijani nakon 60 godina propuštaju SP

Utakmica na San Siru bila je ujedno i posljednja u reprezentativnom dresu za jednog od najvećih ne samo golmana, nego i igrača svih vremena, velikog Gianluigija Buffona.

„Žao mi je što je moja posljednja utakmica u ovom dresu bila neuspjeh. Nismo se uspjeli kvalificirati na SP. Nismo uspjeli u nečemu što nije samo bitno za nas nego i za cijelu Italiju, ovo društvo“, rekao je Buffon grcajući u suzama.

Da bi se talijanski nogomet mogao pronaći u problemima, budući da su se od reprezentativnog nogometa oprostili Daniele De Rossi i Andrea Barzagli, a ubrzo bi to umirovljenje mogao objaviti Georgio Chiellini.

„Talijanski nogomet svakako ima budućnost, imamo ponos i snagu. Nakon teških padova pronađemo način da ustanemo. Imamo jako puno talentiranih klinaca, uključujući i Gianluigija Donnarummu te Mattiju Perina. Želim im svima sreću".

Buffon je za Azzure debitirao 29. listopada 1997. u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u francuskoj protiv Rusije (1:1), a jučer je odigrao svoju 175. utakmicu u plavom dresu.

(Foto: Action Images)

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka