vijest

0

Nove nevolje za Dinamo: Ništa od rata za Olma, Ćorića, Benkovića...

30.03.2020 17:54 | Germanijak/I.G.

FIFA-ine mjere dobro će uzdrmati zagrebački klub.

Veličina slova A A A

Potresi u Zagrebu zadnjih dana događaju se kako na geografskom, tako i na sportskom planu. Trakavica oko odlaska trenera Nenada Bjelice još nije stigla svom kraju, igračima su drastično smanjenje plaće - trećinu neće nikada dobiti, dok drugu trećinu mogu dobiti tek šest mjeseci nakon odigravanja prve službene utakmice.

Sve to je uzdrmalo klimu oko kluba na Maksimiru, a igrače, smijenjeni stručni stožer (osim Bjelice) i navijače razgnjevio je odnos uprave koja ne poznaje riječ dijalog u svom vokabularu. Jednostrano su skresali plaće i doveli igrače pred gotov čin, besramno ih stavljajući pred reflektore javnosti i prikazujući ih kao "neosjetljive bogatune".

Čin rezanja plaća bila je očekivana mjera, kad-tad, ali uprava 'modrog' kluba to je pokušala napraviti ekspresno i naprasno bez konzultacija sa samim igračima i najava samih mjera. Iz FIFA-e i UEFA-e stižu su stigle sugestije da se ništa ne radi jednostrano, a Dinamo nema nikakva pravna uporišta u jednostranim primjenama odluka o smanjenju plaća.

Sve u svemu to je dovelo do užasne klime oko kluba, koja doduše traje već desetljećima, stoga i nije neka novost. S druge strane, klub je ovom mjerom namjeravao financijski osigurati opstojnost na neko vrijeme, međutim, sada dolaze nove vijesti iz FIFA-e koje se vrhušci 'Plavih' neće nimalo svidjeti.

Krovna svjetska nogometna organizacija priprema paket kriznih mjera za zaštitu i spas klubova, a jedna od njih je privremena blokada obveza koje klubovi imaju jedni prema drugima, pišu Sportske novosti.

To znači da će se zamrznuti rate, odnosno do daljnjega neće biti isplaćene rate od koje su trebale sjesti od prodaje Danija Olma, Ante Ćorića, Filipa Benkovića i Ivana Šunjića, između svih ostalih.

Kako će se situacija oko Dinama i financijske održivosti odvijati dalje, tek slijedi vidjeti.

Iz udobnosti svog doma možete bez problema koristiti širok spektar GERMANIJINE online ponude na najbrži, najjednostavniji način, što je ovih dana vrlo bitno. Za razliku od klađenja na uplatno-isplatnom mjestu, gdje morate obaviti mnogo više koraka kako biste se okladili, preko internetske stranice ili aplikacije germaniasport.hr samo u ŠEST koraka obavit ćete sve što je potrebno kako bi igra započela. Detaljne upute pogledajte OVDJE!

Pogledajte TEČAJEVE Germania Sport kladionice.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(Foto: Pixsell)

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka