vijest

0

Norveška se oporavila i razbila Sloveniju u borbi za broncu

25.01.2020 20:03 | Germanijak/I.M.

U Stockholmu smo gledali jednosmjernu utakmicu.

Veličina slova A A A

Niti 24 sata nakon teške borbe i 80 minuta na terenu u porazu protiv Hrvatske, rukometaši Norveške morali su u borbu za brončanu medalju protiv Slovenije. Igrači Christiana Bergea odigrali su fantastičan dvoboj i razbili Slovence sa 28:20. 

Ovom pobjedom Norvežani su osvojili svoju prvu medalju na Europskim prvenstvima.

Bila je to utakmica u kojoj su naši susjedi kakav-takav priključak držali samo do 5:5. Tada serijom 3:0 naši jučerašnji rivali odlaze na prvu malo veću prednost. Imali su u jednom navratu i četiri gola prednosti, ali na veliki odmor odlazi se s 12.9 u njihovu korist. 

U drugom poluvremenu gledali smo samo jednu momčad na terenu. Norveška je u potpunosti dominirala i odmah na startu napravila 5:0 seriju kojom su skresali krila Slovencima. Do kraja utakmice Slovenci se nisu nijednom spustili na zaostatak manji od pet razlike, a pred kraj su Norvežani imali napad i za deset razlike. Na koncu, visokih 28:20 za prvu medalju Norvežana na prvenstvima Europe. 

Do pobjede ih je predvodio Magnus Joendal sa sedam golova, dok je na golu briljirao torbjoern Bergerud s 14 obrana. Kod Slovenije bolji od ostalih Dean Bombač s pet golova. 

(foto: Pixsell)

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka