vijest

0

NK Udarnik Kurilovec: Ostvarili smo najveći uspjeh u povijesti, u trećoj ligi nećemo biti prolaznici

28.06.2017 12:19 | Germanijak/N.R.

U sklopu tekstova o prvacima četvrtih liga, danas smo porazgovarali s prvakom MŽNL Središte-Zagreb.

Veličina slova A A A

Nakon male „ture“ po Dalmaciji, vraćamo se središnjoj Hrvatskoj. Iza nas su priče o Poletu, Čepinu, Pazinki, Gariću, Uraniji i Zagori, ostala su nam još tri prvaka četvrtih hrvatskih liga, a danas je na redu Udarnik iz Kurilovca, prvak Međužupanijske lige Središte-Zagreb.

Kurilovec je gradska četvrt u Velikoj Gorici koja ima drugoligaša HNK Goricu, a od sljedeće sezone i trećeligaša NK Udarnik Kurilovec. Udarnik je osvojio Međužupanijsku ligu Središte-Zagreb s uvjerljivih 10 bodova prednosti ispred Španskog, te je ostvario najveći uspjeh u 69-godišnjoj povijesti kluba.

„Mi smo već jednom igrali treću ligu, ali je tada ona bila u drukčijem formatu, tako da možemo reći kako je osvajanje četvrte lige i ulazak u današnji treći rang najveći uspjeh u povijesti kluba. Ulazak u treću ligu bio nam je cilj od samoga početka, doveli smo dobre i provjerene igrače poput Brčića, Žaje i Milanovića koji su se dobro uklopili s našim mladim igračima iz okolice i na kraju smo međužupanijsku ligu osvojili uvjerljivo. Kroz cijelu sezonu smo imali dobru atmosferu u ekipi i zaslužili smo naslov“, rekao nam je Darko Janječić, sportski direktor kluba.

Treća liga je veći izazov, kako u natjecateljskom, tako i u financijskom smislu.

„Za treću ligu se pojačavamo, povećat ćemo budžet, stvaramo dobru momčad, pojačava se uprava i ne mislimo tamo biti prolaznici, želimo biti što bliže vrhu. Bit ćemo dobri, ne bojim se za nas.“

Ima li klub iz Kurilovca ambicije možda jednog dana prerasti treću ligu, dogurati i do 2.HNL?

„U nekoj bliskoj budućnosti svakako da. Treća liga nam je za sada bila cilj i mislim da ćemo se tu zadržati neke dvije tri godine, pa onda, kada nam se još malo poboljšaju uvjeti i ako bude sreće, zašto ne. Trenutno ne razmišljamo o Drugoj ligi u kojoj već igra Gorica, i mislim da je to za grad poput Velike Gorice jako dobro, da ima drugoligaša i trećeligaša. Eventualno ako Gorica uđe u 1.HNL, tada mi možemo razmišljati o Drugoj“.

Koji je glavni izvor financiranja Udarnika, lokalna samouprava ili sponzori?

„Financiramo se rekao bih podjednako od grada Gorice, regionalnog Saveza i naravno privatnih sponzora ili donacija. Organiziramo tradicionalni međunarodni turnir limača (U-11) Alpas Cup, koji je poznat u cijeloj Europi i na kojem zna biti više od 40 momčadi, pa i na tome zaradimo nešto za proračun. Snalazimo se“.

Udarnik ima  vrlo dobru infrastrukturu, glavno i pomoćno igralište s rasvjetom te kvalitetne svlačionice.

„Imamo jako dobre uvjete za rad, škola je dobro posložena, deset omladinskih kategorija, svaku trenira jedan trener, oko 200 djece“.

Udarnik se osim momčadi i uprave ravizja i na digitalnom polju, naime u izradi je nova, modernizirana stranica kluba.

„Da, pojačavamo se na svim poljima. Moramo se pojačati u svim segmentima. Ipak smo sada trećeligaši. Stranica je u izradi i do početka prvenstva će biti 'vani'“.

Za razliku od ostalih prvaka četvrtih hrvatskih liga, koje sve imaju svoju navijačku skupinu, Udarnik je nema, već na njegove utakmice dolaze lokalni kibici, stoga na stadionu vlada prava obiteljska atmosfera.

„Na naše utakmice dolaze mještani iz Velike Gorice i ostalih, okolnih dijelova oko Gorice, zna se skupiti i oko dvjestotinjak ljudi na utakmicama“.

Piše: Niko Rukavina 

(Foto: NK Udarnik)

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka