vijest

0

Njemački reprezentativac brani Kovača: Slobodno neka to nastavi raditi, meni ne smeta

12.09.2018 16:42 | Germanijak/I.M.

Čvrsta ruka Nike Kovača vlada svlačionicom bavarskog velikana.

Veličina slova A A A

Iako je Niko Kovač odradio tek nekoliko utakmica na klupi Bayerna, postalo je jasno kako će dosta rotirati igrače unutar momčadi. To se odnosi i na stoperski par za koji konkuriraju Niklas Sule, Jerome Boateng i Mats Hummels. Kovač ima veliki luksuz i komfor da na svakoj poziciji ima nekoliko izbora, pa u slučaju ozljede ne mora previše brinuti oko rošada unutar postave. 

Iako je ovo dosta atipično za trenere, dosta se kritičara slaže da je za Kovača dobro da rotira sva tri stopera. dosad je Bayern odigrao četiri utakmice, a minutaža stopera je sljedeća: Boateng je odigrao 270 minuta, Hummels 233 minute, a Sule je cijeli meč odradio protiv Eintrachta i Hoffenheima, dakle 180 minuta. Što se situacije oko rotiranja tiče, Hummels je za SportBild rekao sljedeće:

"Svatko povremeno sjedne na klupu, ne samo od stopera, već iz svake linije u momčadi. Ne bi bilo korektno od mene da ne prihvatim ponekad sjesti na klupu, posebno jer su i Niki i Jerome sjajni stoperi. Nadam se da će Kovač nastaviti ovakav sustav rotiranja kroz cijelu sezonu. Sezona je duga, utakmica je mnogo, a pauza nema previše, stoga je sjajno da se ovoliko rotira."

Kako je rekao Hummels, rotacija s dvojicom stopera svjetske klase motivira ga da radi dvostruko jače na treninzima. "Kovač može očekivati od mene da jednostavno prihvatim svaku rotaciju na stoperskoj poziciji i da ću, neovisno o tome, na svakom idućem treningu ići do granice svojih limita."

(foto: Reuters)

 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka