vijest

0

Nike kvari Lebronu planove

14.07.2019 15:47 | Germanijak/V.R.

Pred ogromnom bujicom dolara su i najutjecajniji sportaši nemoćni.

Veličina slova A A A

Prva trade bomba ovoljetne free agency ludnice NBA lige bilo je zavjetovanje Anthonyja Davisa Los Angeles Lakersima.

Kao pravi vođa, Lebron James je nedugo potom donio jednu simboličnu, ali dosta indikativnu odluku. Broj 23, kojeg su oba igrača nosila prošle sezone svaki u svojim momčadima, će prepustiti novopridošlom superstaru.

Ili je barem tako planirao. Kao što to često biva, u romantični narativ se uvijek negdje umiješa biznis. Kompanija Nike, koja prati (i financira) Lebrona još iz vremena prije nego je odigrao prve sekunde u najjačoj ligi svijeta, protivi se ovoj odluci i daje do znanja trostrukom NBA prvaku da bi trebao nositi taj broj još barem jednu sezonu.

Stvar je zapela kod činjenice da je gigant industrije sportske opreme tiskao jako veliki broj Lebronovih dresova sa upravo brojem 23, te bi, u slučaju promjene broja, veliki broj njih ostao „na lageru“.

Ovim potezom Lebron James je namjeravao na što prisniji, topliji način dočekati odličnog igrača reketa u grad anđela, te tako odmah u startu stvarati koheziju i timski duh neophodan za pohod na naslov, što će napose biti nužno u nadolazećoj, iznimno konkurentnoj NBA sezoni, u kojoj će vrlo vjerojatno veliki broj ekipa imati realne šanse za dići u zrak prestižni trofej Larryja O'Briena.

No korporativni interesi jedne od najznamenitijih svjetskih multinacionalnih kompanija su se ispriječili, tako da će krilnom igraču ostati njegov dres s brojem 23, a što se Davisa tiče, špekulira se sa trojkom na leđima.

Nije da ne shvaćamo cijelu situaciju, ipak je velik novac u pitanju. A on vrti tamo gdje svrdlo ne može…   

(foto: Reuters)

 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka