vijest

0

Nenad Gračan otkrio zašto Jakoliš dobiva toliko kartona

13.08.2019 14:02 | Germanijak

Nevjerojatna statistika.

Veličina slova A A A

Marin Jakoliš ostvario je svoj san i debitirao je za Hajduk na gostovanju kod Slaven Belupa. I tu otprilike prestaju dobre vijesti za njega jer je dvije minute nakon ulaska u igru dobio izravan crveni karton zbog toga što je suparničkog igrača udario laktom. 

Jakoliš je, prema pedantno izvučenim statistikama, odigrao 109 seniorskih klupskih utakmica u karijeri, zabio je samo 11 golova, što je dosta slab učinak za 'devetku', a da statistika bude poraznija, pobrinuo se dobivši 20 žutih kartona, a i dva je puta izravno isključen (još tri puta je dobio crveni karton zbog dva žuta). U prijevodu, dobio je duplo više kartona nego što je kao napadač zabio golova. 

Ovaj fenomen pokušao je objasniti Nenad Gračan koji ga je vodio i često forsirao u mladoj reprezentaciji. "Inače je u reprezentaciji uvijek bio malo nervozan, prije utakmice bi mu se individualno govorilo o tome. U principu su ti kartoni dolazili bez veze, nisu bili profesionalni prekršaji. Da se razumijemo, nikada on nije bio konfliktan u tom smisli. Jednom je dobio karton za prekršaj kod korner zastavice, takve stvari su problem", rekao je Gračan za Sportske novosti.

(foto: Pixsell)

 

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka