vijest

0

NBA liga ovo će učiniti tek peti put u povijesti

28.01.2020 13:16 | Germanijak

Dokaz njegove veličine.

Veličina slova A A A

Kobe Bryant bio je poseban čovjek i košarkaš, dokaz su reakcije na njegovu preranu tragičnu pogibju, a sad je i NBA pokazala kolika je veličina bio...

Naime, tek peti put u povijesti najjače košarkaške lige svijeta odlučili su odgoditi utakmicu. Mnogi košarkaši i treneri bili su toliko šokirani u nedjelju uvečer po saznanju kako je Kobe poginuo da su odbili igrati, javnost im je zamjerila što nisu odgodili sve utakmice, ali čelnici lige opravdali su se ogromnim gubicima koje bi takav radikalan potez poput otkazivanja kola izazvao.

Noćas se trebao igrati derbi u LA-u između Lakersa i Clippersa, no na zamolbu Lakersa i uz suglasnost Clippersa, liga je pristala na odgodu.

To će biti tek peti takav slučaj u povijesti lige, dosad su se utakmice odgađale radi vremenskih neprilika, a u još nekoliko slučajeva otkazane su radi nacionalnih tragedija, atentate na Johna Kennedyja 1963. i Martina Luthera Kinga 1968., bombaškog napada na bostonskom maratonu 2003. i masakra u srednjoj školi u Columbineu 1999.

Lakeri će svoju prvu utakmicu otkako je Kobe pokojan odigrati u noći s petka na subotu u Staplesu protiv Portlanda.

(foto: Reuters)

 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka