vijest

1

Nakon 30 godina čekanja dobili titulu nacionalnog prvaka!

20.04.2017 10:31 | Germanijak

Okončan sudski spor dug tri desetljeća

Veličina slova A A A

Brazilski prvoligaš Sport Recife može otvoriti šampanjac nakon što je osvojio naslov prvaka Brazila 1987. Ne, nismo napisali krivu godinu, niti smo poludjeli misleći da je 1987. Danas je brazilski sud, nakon tridesetgodišnjeg spora proglasio Recife prvakom za spomenutu godinu.

Naime, te godine u Brazilu su se igrale dvije paralelne lige, jedna koju su organizirali klubovi i koju je osvojio Flamengo, a druga pod okriljem Nogometnog saveza koju je osvojio Recife. Obje momčadi smatraju kako polažu pravo na legitimnog prvaka Brazila za tu godinu i od tada se vodi sudski spor koji je nedavno okončan s 3:1 u sudskim glasovima u koristi Recifea, dok je peti sudac vijeća ostao suzdržan budući da mu je sin bio jedan od Flamengovih odvjetnika u spornom postupku.

Zanimljivo jedan od sudaca Marco Aurelio Mello se deklarirao kao veliki navijač Flamenga, ali je lasao protiv svojeg kluba, u korist Recifea. Sudac Luis Roberto Barroso, također navijač Flamenga, glasao je za podjelu titula između dva kluba.

„Slomili smo srce četrdeset milijuna ljudi, uključujući i moje“, rekao je nakon presude.

Brazilski nogometni savez je još ranije predlagao da Recife i Flamengo doigraju utakmicu koja će odlučiti prvaka, ali je Flamengo taj prijedlog odbio.

Nakon presude, klubovi u sporu nastavili su se prepucavati na Twitteru. Legitimni prvak iz '87. je napisao „'87. je nedvojbeno naša. Recife je na sudu opet pobijedio one koji bježe“, na što je Flamengo odgovorio: „Na terenu, s loptom, uvijek Flamengo. Brazilski prvak 1987“.

Brazilski nogometni savez nije se priključio „diskusiji“ na Twitteru.

(Foto: Screenshot YT)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 

posljednji komentari1
Dodo Patak

| 21.04.2017 15:28

Sva sreća pa sam sačuvao listić!

prikaži sve

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka