vijest

0

Najskuplji igrač posljednjih godina - plaćen 6,4 milijuna eura, a više od godinu dana nije odigrao ni minute

13.12.2016 13:45 | Germanijak

Bez minute od kada je došao u klub.

Veličina slova A A A

U jednom trenutku je izgledalo kao da će Alan Taarabt imati veliku karijeru. Ovaj Marokanac je rano otišao u Tottenham, ali se naigrao tek u Queens Park Rangersima. Uslijedila je epizoda u Milanu, povratak u QPR, a prošle godine je došao u Benficu.

Portugalska epizoda mu ne teče sjajno. Kako u Benficu nije došao spreman, portugalski klub ga je brzo prebacio u drugu momčad. Tamo je odigrao 7 utakmica i postigao 1 gol, ali se nije uspio približiti prvoj momčadi. Osim stalnih kondicijskih problema, uslijedili su i sukobi s trenerom, učestalo kršenje discipline pa je Marokanac pao u potpunu nemilost. Nije bilo više nastupa ni za B momčad pa je tako Taarabant ove sezone još uvijek bez iti jedne minute provedene na terenu.

Ovakva situacija prilično košta Benficu. Iako je Taarabt došao u statusu slobodnog igrača, portugalski klub je igraču za potpis platio 2,9 milijuna eura. Portugalski O Jogo donosi kako je njegova plaća 193 tisuće eura mjesečno, a portugalski kolege su izračunali da je Taarabt do sada samo na ime plaća u Benfici zaradio 3,5 milijuna eura.

Kada tome dodate 2,9 milijuna eura 'na ruke', dobijete zbroj od 6,4 milijuna eura koliko je portugalski klub do sada potrošio na igrača koji do sada nije odigrao niti jedne minute u seniorskom pogonu, a jedini gol je dao za B momčad. Da stvar bude gora za Benficu, Taarabant ima važeći ugovor do 2020. godine. Još bi se prilično milijuna moglo 'spustiti' na njegov račun.

A igrati se i ne mora?

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka