vijest

1

Najomraženiji čovjek u Njemačkoj postaje heroj u borbi protiv koronavirusa

16.03.2020 12:12 | Germanijak

Vlasnik Hoffenheima je odbio nemoralnu ponudu Donalda Trumpa jer želi proizvesti lijek za sve.

Veličina slova A A A

 

Dietmar Hopp bi od najomraženije osobe mogao postati heroj. Naime, prvi čovjek  Hoffenheima je jedan od vlasnika kompanije CureVac koja je blizu pronalaska cjepiva koje bi trebalo riješiti pandemiju koronavirusa, prenose njemački mediji.

Tamošnji mediji pišu da je američki predsjednik Donald Trupm pokušao kupiti kompaniju i to za čak milijardu dolara želeći osigurati cjepivo za Ameriku, no Hopp je to stopirao.

„Ako budemo u mogućnosti proizvesti efikasan lijek za koronavirus, onda ćemo ga praviti da bude dostupna svima. Ljudi moraju biti solidarni jedni prema drugima“, izjavio je „omraženi“ vlasnik  za medije.

Na Hoppovu izjavu se nadovezao i Kristof Hetih, generalni direktor i jedan od suvlasnika Hop Bio Tech Holding grupacije.

„Želimo kreirati cjepivo za svijet, ne samo za pojedine zemlje“, rekao je Heith.

Prema neslužbenim informacijama lijek bi mogao biti proizveden do lipnja ili srpnja, ali bi tad morao poći kroz proces odobrenja njegovog testiranja na ljudima.

Prvi čovjeka Hoffenheima posebno je  upao u oči javnosti tokom skandala na utakmici protiv Bayerna kad su ga gostujući navijači prozvali i izvrijeđali zbog toga što je u kratkom vremenu u klub upumpao preko 350 milijuna dolara te je dobio dozvolu da postane većinski vlasnik, što se kosi s njemačkom kulturom i pravom glasa 50 % +1. Nedugo zatim prosvjedovali su i ostali navijači te je Hopp postao najomraženija osoba tamošnjeg nogometa.

Pogledajte TEČAJEVE Germania Sport kladionice.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(foto: Reuters)

 

posljednji komentari1
Ante Č.

| 22.03.2020 10:54

Nešto tu meni smrdi...

prikaži sve

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka