vijest

0

Najjača generacija u povijesti kreće u obranu svjetskog trona

11.01.2017 19:20 | Germanijak

Dvobojem između domaćina Francuza i Brazila danas kreće Svjetsko rukometno prvenstvo, a sve osim lagane pobjede aktualnih prvaka predstavljalo bi veliko iznenađenje...

Veličina slova A A A

Današnjom utakmicom između Francuske i Brazila kreće 25. Svjetsko prvenstvo u rukometu. Domaćini su treći puta u povijesti Francuzi. Najveću rukometnu smotru već su ugostili 1970., kada se trećim naslovom okitila sjajna rumunjska generacija , i 2001. kada su Tricolori osvojili svoj drugi naslov prvaka svijeta u povijesti.

Za Francusku su tada, prije 16 godina, još igrali Thierry Omeyer i Daniel Narcisse, kao i aktualni izbornički dvojac Didier Dinart i Guillaume Gille. Od tada je najveća rukometna generacija svih vremena osvojila još tri naslova prvaka svijeta, dvije zlatne i jednu srebrnu olimpijsku medalju te tri naslova prvaka Europe.

Ima li boljeg mjesta za posljednji marš slavne generacije od Svjetskog prvenstva na domaćem terenu? Rekli bismo jako teško. Iako na klupi više nema legendarnog Claudea Oneste, a uz spomenute Omeyera i Narcissea, ni ostali predvodnici rukometne velesile nisu u najboljim igračkim godinama, aktualni prvaci svijeta svakako su najveći favoriti ovog natjecanja.

Francuska reprezentacija, ili kako poularno nazivaju ovu generaciju „Les Expertsi“, i Brazil posljednji put su se susreli na Olimpijskom turniru u Riju kada su Francuzi do finala izbacili domaćina pobijedivši ih u četvrfinalu 34:27. Osam golova na toj utakmici zabio je Michael Guigou, a sedam neuništivi Narcisse.

Iza selekcije Brazila jako je dobar nastup na domaćim Olimpijskim igrama. Skupinu su završili iza Njemačke i Slovenije, ali ispred Poljske s kojom će se susresti u skupini prvenstva u Francuskoj. Brazilci imaju čak četiri igrača koji se natječu u europskim ligama – Fabija Chiuffa, Joao Pedra da Silvu, Thiagusa Petrusa Dos Santosa te De Toleda – međutim, male su šanse da na otvaranju turnira iznenade favorizirane Francuze.

Što se tiče pripremnih dvoboja, fracnuzi su u dvije prijateljske utakmice pred početak prvenstva svladali talentiranu Sloveniju s 29:27 i 33:26, a Brazil je bio bolji od Rumunjske 25:24, Slovačke 30:20, dok je u posljednjem pripremnom dvoboju upisao jedini poraz, protiv Švedske 25:27.

Utakmica između Francuske i Brazila počinje u 20:45, a u skupini A nalaze se još Rusija, Japan, Poljska i Norveška.

Sastav Francuske:

Luc Abalo, William Accambray,  Adrien Dipanda, Ludovic Fabregas, Vincent Gerard, Michael Guigou, Luka Karabatić, Nikola Karabatić, Yanis Lenne, Kentin Mahe, Timothey N'Guessan, Daniel Narcisse, Olivier Nyokas, Thierry Omeyer, Valentin Porte, Nedim Remili i Cedric Sorhaindo

Sastav Brazila:

Maik Dos Santos, Cesar Augusto de Almeida, Fabio Chiuffa, Claryston David Cordeiro Novais, Guilherme Torriani, Haniel Langaro, Thiago Alves Ponciano, Joao Pedro Da Silva, Henrique Teixeira, Gabriel Jung, Oswaldo Maestro Guimaraes, Thiagus Petrus Dos Santos, Lucas Candido, Alexandro Pozzer, De Toledo i Rogerio Moraes.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka