vijest

0

Na Poljudu predstavljeni detalji natječaja za izgradnju navijačkog Tematskog parka

12.10.2017 17:44 | Germanijak

Žiri sastavljen od stručnjaka u polju arhitekture, dizajna i građevine osigurati će da projekt izvode najbolji mogući kandidati.

Veličina slova A A A

Predstavnici udruge Naš Hajduk su danas na Poljudu otkrili detalje natječaja za idejno rješenje tematskog parka na Poljudu, na kojem će se naći posveta sudionicima akcije otkupa dionica „Za sva vrimena!“

Prema njihovim procjenama u njemu bi se trebalo naći 5000 imena, a za ispisivanje natječaja za idejno rješenje Udruga je angažirala žiri sastavljen od niza uvaženih arhitekata, dizajnera, likovnih umjetnika i sociologa, koji će osigurati da na natječaju za izvedbu budu odabrani najbolji kandidati. 

Tomislav Mikulić, voditelj projekta otkupa dionica Hajduka kratko je uvodno obrazložio kako je cilj da tematski park bude izgrađen kao „interaktivno, suvremeno rješenje“, koje će biti „drugačije od dosadašnjih primjera“, te kao prepoznatljiv landmark za brojne navijače i turiste.

„Želimo da park pridonese i turističkom sadržaju Poljuda i Splita. Cilj je ambiciozan, da tematski park bude mjesto gdje svatko tko dođe u Split poželi doći, posjetiti ga, slikati se…“, dodao je Mikulić.

Tajnik Našeg Hajduka Ivan Rilov je dodao kako je predviđen nagradni fond od 60 tisuća kuna za pobjednike natječaja, te kako je uz izgradnju tematskog parka u planu i podizanje spomenika Hajdukovim velikanima.

„Ja samo mogu pitati što može biti čovjeku zanimljivije od izazova u životu. Zbog toga ja ne pozivam ljude da se uključe u ovaj natječaj ako smatraju da imaju što predložiti. Ja ih izazivam da pokušaju dati rješenje koje će na najbolji mogući način uspjeti prenijeti emociju koja se veže uz Hajduka“, izjavio je Rilov.

Članovi žirija su danas također stali pred novinare kako bi približili ideju projekta tematskog parka.

„Podržavam ovaj transparentan model koji izlazi iz priče sporta. Iz pozicija struke je izazovan zadatak, tražit će  multidisciplinarne timove: od arhitekata, dizajnera, likovnih umjetnika, sociologa... Pozvao bih što više kolega i kolegica da se prijave na natječaj“ izjavio je Ivica Mitrović, asistent sa splitske Umjetničke akademije, dok je zamjenik predsjednika Društva arhitekata Splita Dragan Žuvela naglasio važnost provedbe transparentnog natječaja.

„Unatoč mantranju političara o tome da je natječaj skup, on je najbolje rješenje“. Njegovu provedbu podržao je i Dujam Ivanišević sa splitskog Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije, nazvavši ga „vrlo ambicioznim“.

U prezentaciji natječaja sudjelovao je i Branko Francheschi, ravnatelj splitske Galerije umjetnina, koji je izjavio kako je počašćen da sudjeluje u projektu, kojeg je opisao kao „veliki izazov za sudionike natječaja“.

(Foto: Hajduk)

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka