vijest

0

Mršić: Zasluženo smo osvojili titulu, slavila je kvalitetnija momčad

01.06.2017 22:47 | Germanijak

Cedevita je još jednom na vrhu...

Veličina slova A A A

Četvrtu sezonu zaredom Cedevita je osvojila hrvatsko košarkaško prvenstvo. U petoj i odlučujućoj utakmici u Draženovu domu Cedevita je pobijedila Cibose rezultatom 78:75.

Zasluženo smo pobijedili, kvalitetnija ekipa je uzela naslov. U zadnje dvije utakmice pokazali smo da smo bolja ekipa od Cibone“, rekao je trener Cedevite Veljko Mršić nakon završetka utakmice.

Otvaranje utakmice bilo je suprotno od onoga što smo htjeli. Igrali smo loše. Ali u zadnje dvije četvrtine smo se trgnuli i riješili utakmicu. Sjajnu utakmicu odigrao je Boatright – koristio je umor Ciboninih igrača na visokom picku i tako smo došli do dosta otvorenih šuteva“, dodao je.

Moja je greška bila što sam prerano zatvorio utakmicu. Želio sam dati šansu mladim igračima i Cibona je ublažila poraz“, rekao je za kraj trener Cedevite.

Sličan osvrt na utakmicu ponudio je i Miro Bilan koji je večeras ostvario učinak od 12 poena i četiri skoka, iako je većinu vremena muku mučio s osobnim pogreškama.

Mislim da smo zasluženo pobijedili. Cibona nas je dovela pred zid, bilo je 2-1 i tu smo pokazali svoj karakter. Naša kvaliteta došla je do izražaja, iako moram priznati da je ovo bio najteže osvojeni naslov Hrvatske u mojoj karijeri“, rekao je Bilan.

S druge strane, u Ciboninom kampu, miješao se osjećaj ponosa i tuge.

Kapa dolje igračima. Ne mogu im jednu jedinu stvar zamjeriti. Napraviti ovo i odigrati ovakvo, i to u ovakvim uvjetima, je velika stvar. Bilo je jako sparno, ali dali smo sve od sebe. Još jednom se moram zahvaliti igračima – kroz sve što smo prolazili svaki od njih bio je pravi profesionalac“, kazao je novinarima trener Cibone Damir Mulaomerović.

Čestitam Cedeviti na naslovu, zasluženo su ga osvojili. Mislim da je presudila individualna kvaliteta i iskustvo nekih igrača, prije svega Boatrighta“, dodao je.

Žao mi je što nismo pogodili neke otvorene trice. Da smo imali još jednog čovjeka u rotaciji na poziciji petice možda bi bilo drugačije. Ali što je tu je. Svaka čast igračima i idemo dalje“, zaključio je Mulaomerović.

(Foto: Pixsell)

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka