vijest

0

Modrić mu je pomogao: Malo poznati Hrvat jako je cijenjen u Realu

10.06.2019 10:40 | Germanijak

Kakvo priznanje za mladog stručnjaka.

Veličina slova A A A

Luka Modrić u Real Madridu je stekao planetarnu slavu i nanizao četiri Lige prvaka, no kapetan Vatrenih nije jedini Hrvat koji je bitno ime u klubu. 

Ivan Kepčija nekad je bio trener u omladinskom pogonu Dinama, a danas je cijenjeni predavač u nogometnoj školi Kraljevskog kluba. Tamo već pet godina predaje nogomet, a njegovo je predavanje našlo svoje mjesto i na službenom webu Reala.

Master en Direccion en Futbol zajednički je program Real Madrida i Universidad Europea, gdje se educiraju kadrovi madridskog kluba, a predavači na programu su voditelji škola, treneri i direktori gotovo svih španjolskih prvoligaša te nekolicine europskih velikana poput Ajaxa i Benfice. 

Jedan od polaznika bio je i 37-godišnji Kepčija, koji je predstavio svoje iskustvo iz 12-godišbnjeg trenerskog rada kao voditelja škole niz godina u SAD-u, potom rada u Dinamu te najsvježije kao sportski direktor Legije iz Varšave. Govorio je o temi razvojnog nogometa, skautinga i selekcije igrača, razvoja trenerskih kompetencija te demontraciju svega navedenog kroz pokazne treninge. Uz to je i koautor knjige Razvojni program koja je temelj nastavnog programa i dio obvezne literature u spomenutom programu Reala.

"Ponosan sam na sve učinjeno, posebno na činjenicu da se radi o Real Madridu. To je sve samo motiv za nove uspjehe. Želio bih se zahvaliti Luki Modriću koji mi je za vrijeme mog boravka u Realu bio od velike pomoći. Nemam nekog trenerskog uzora, ali puno sem ože naučiti od guardiole, Kloppa ili Pochettina", rekao je Kepčija za Sportske novosti. 

(foto: Real Madrid)

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka