vijest

0

Mlada nada Dinama: Očekivao sam više od Bjelice, a na nove izazove sam spreman

20.05.2020 10:21 | Germanijak/I.A.S.

Mnogi su uvjereni da će po dolaska Igora Jovićevića najviše profitirati mladi igrači, a to se pogotovo od njega očekuje.

Veličina slova A A A

Antonio Marin definitivno je najveća mlada nada Dinama.

Mladić čije se ime u kontekstu velikog transfera spoimnje već nekoliko godina, usprkos tome što mu je svega 19, danas je dio prve momčadi Dinama u kojoj, barem zasada, još uvijek nije napravio neki veći rezultat.

Njegov talnet je neosporan, ali iz kojekakvih razloga njegova minutaža ove sezone nije bila tolika da bi ga šira nogometna javnost mogla malo bolje upoznati.

Mladi Marin netko je za koga mnogi vjeruju da će u narednim godinama postati nositelj igre Dinama, a dolaskom Igora Jovićevića na mjesto glavnog trenera, upravo bi on trebao biti jedan od onih igrača koji će najviše profititrati.

U razgovoru za Sportske novosti Marin je odogovorio na nekoliko zanimljivih pitanja od kojih se najviše ističe to kako gleda na riječi Nenada Bjelice koji je jednom prilikom reako kako je od njega očekivao više:

„Svatko ima pravo na svoje mišljenje. Kao što je Bjelica više očekivao od mene, tako sam ja možda više očekivao od njega, ali ne vidim neki smisao vraćati se na ono što je iza nas. Želim mu svu sreću u nastavku karijere i hvala mu na pažnji i energiji koju mi je poklonio. I na još nekim stvarima kojima mi je na svoj način pokazao da mu je stalo do mene. Dao mi je i neke knjige koje mi mogu pomoći, sve sam ih pročitao“, rekao je u razgovoru za SN, pa nastavio:

„Igora Jovićevića jako dobro poznajem i mislim da nema boljeg odabira od njega za ovu funkciju. Osim što nosi Dinamo u srcu i zna filozofiju kluba, kod njega sam na treningu i utakmicama osjetio koliko je stručan, koliko emotivan i s koliko energije prilazi svome poslu. Što se mene tiče, znate da novine nisu prostor gdje ja trebam pričati o svojoj minutaži, već je to travnjak, trening i utakmice. Tako sam posložio stvari u glavi i vjerujem da će me to odvesti kamo želim“, dodao je mladi veznjak, a za kraj je sam istaknuo kako je vrijeme za dodatni iskorak:

„Pa, vrijeme je da napravim iskorak, ali za to mi treba prostora. Znate, nije lako igrati u Dinamu gdje je najveća koncentracija kvalitete. S druge strane, to me tjera na maksimum u svakom trenutku. Dok se u nižim kategorijama možeš ponekada “švercati”, na ovoj razini te odmah preskoče. Isto tako, ja se borim za poziciju s hrvatskim reprezentativcem Oršićem, koji je ovo ljeto trebao igrati na Euru i o čijoj igri mislim sve najbolje. Orša je pokazao koliko znači Dinamu… No, bit će utakmica i prilika za dokazivanje. Ja sam spreman na izazov“, zaključio je Antonio Marin.

Intervju za SN u izvornom obliku pročitatje OVDJE

(foto: Pixsell)

 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka