vijest

0

Mišković iz UAE-a: Klub može funkcionirati još šest mjeseci, a nakon toga...

24.03.2020 07:58 | Germanijak/I.A.S.

Predsjednik riječkog prvoligaša u više je navrata pozvao ljude da ostanu doma.

Veličina slova A A A

Predsjednik NK Rijeke, Damir Mišković, javio se danas ujutro za radijsku emisiju Radio Rijeke „Pod stijenama Kantride“. Mišković je prije osam godina i nekoliko dana preuzeo klub, a nema nikakve sumnje da je trenutni period uvjerljivo najturbulentniji za njega kao predsjednika kluba.

Mišković se javio iz UAE-a gdje se nalazi u društvu svoje obitelji, a 15-minutnom razgovoru u više je navrata pozvao ljude kako se pridržavaju pravila civilne zaštite kako bi se ova sitaucija vezana uz koronavirus ne bi dodatno otela kontroli.

Predsjednik Rijeke je izjavio da će napraviti sve da klub „izdrži“ u narednih šest mjeseci, a nastojat će da nitko ne dobije otkaz, kako od igrača tako i onih iz radne zajednici.

Iako nije eksplicitno rekao kako će u klubu smanjiti plaće, iz njegovog se javljanja dalo naslutiti kako će i u Rijeci biti prisiljeni na privremeno samnjenje plaća. S druge strane, u više je navrata izjavio kako otkaza u klubu neće biti.

„Treba razmišljat unaprijed, ne možemo trošiti novac ako ga nema“, započeo je Mišković:

„Osijek je napravio prvi korak, s njihovim predsjednikom ja komuniciram na dnevnoj bazi. Gledajte, narednih šest mjeseci mi možemo funkcionirati, ići ćemo iz mjeseca u mjesec, ali nakon toga... Ne znam. Gledajte, mi živimo od prodaje, TV prava su nam toliko mizerna da ih ne treba ni spominjati, a ako troškovi ostanu veliki, a prihoda neće biti zbog cijele ove situacije, onda ne znam što će se dogoditi“, dodao je predsjednik.

Rijeka, koja je jedan od financijski najbolje sređenih klubova u HNL-u, sigurno ima dovoljno kapaciteta da se neko vrijeme bori s ovom situacijom. S druge strane, ukoliko je ova situacija tako veliki problem kod Riječana, kako je tek onda nekim drugim klubovima iz HNL-a koji nisu na financijskoj razini NK Rijeke.

Baš kao i u svim drugim sektorima, hrvatski nogomet također bi mogao ostati duboko pogođen svim ovim nedaćama koje su nas zedesile u posljednjih nešto više od mjesec dana.

(foto: Pixsell)

 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka