vijest

0

Miškovi puleni kao jedno od gorućih pitanja ovogodišnjeg NBA drafta

20.06.2019 18:32 | Germanijak/V.R.

Susjedi rade fantastičan posao.

Veličina slova A A A

Da je srpski košarkaški klub Mega Bemax, zajedno sa svim svojim inkarnacijama iz bliske prošlosti, rasadnik košarkaških talenata iz Srbije i regije i to svjetske razine, zna cijeli Balkan.

No jedan od najuglednijih sportskih i košarkaških portala, američki The Ringer, donosi tekst u kojem su navedena najzanimljivija neodgovorena pitanja pred večerašnji draft, a jedno od njih glasi „Koliko igrača Mega Bemaxa će biti izabrano ove godine?“.

Autor Danny Chow, između ostalog, navodi:

„Kao i svake godine, ne smijemo zaboraviti na dečke u upadljivo šarolikim bojama dresova. Do sada je devet izdanaka Mega Bemaxa, kluba iz Srbije iza kojeg stoji sportska agencija, draftirano od 2014., a svi osim jednoga (Timonthea Luwawu-Cabarrota, 24. izbora 2016.) su izabrani u drugoj rundi. Ovaj projekt impresivan je i bez podatka da je iznjedrio igrača klase za prvu petorku lige, Nikolu Jokića. Zanimljivo, 2018. ovaj inkubator nije dao niti jednog predstavnika na draftu. Ne samo da se to ove godine neće ponoviti, već bi Goga Bitadze, jedan od najvećih prospekata pod košem izvan NBA, mogao biti prvi plod škole Mega Bemaxa izabran u lutriji.“

Izgleda da je kolosalan uspjeh i igrački rast Nikole Jokića do statusa člana All-NBA prve momčadi i, samim time, nominalno najboljeg centra najjače lige na svijetu, otvorio svima radare i preko bare.

Cijeli članak možete pročitati OVDJE.

(foto: Pixsell)

 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka