vijest

0

Mini Kauboji ušli u finale Svjetskog Prvenstva!

27.07.2019 22:19 | Germanijak/I.A.S.

U polufinalu su pali Portugalci nakon fantastične igre izabranika Davora Dominikovića.

Veličina slova A A A

Mini Kauboji pobijedili su Portugal u polufinalu Svjetskog prvenstva rezultatom 31:28 i na taj se način plasirali u finale! Tamo nas čekaju stari znanci Francuzi koji su u drugom polufinalnom dvoboju bili bolji od Egipta rezultatom 35:33

Utakmica je bila puna preokreta ali su naši momci smogli snage u završnici utakmice te okrenuli utakmicu, iako smo u jednom trenutku gubili tri razlike.

Davor Dominiković fantastično je posložio mini Kauboje koji su do ove utakmice svladali Kosovo (23-17), Bahrein (32-23), Mađarsku (37-32), Brazil (33-29) i Tunis (27-24), a sada su u polufinalu pali i Portugalci.

Nezahvalno je izdvajati nekoga iz ove fantastične generacije, ali dva imena su ipak malo iznad ostalih. Halil Jaganjac je već bio član PSG-a, a sada se u potrazi za većom minutažom vratio u Nexe gdje pokazuje svoj neizmjerno veliki talent, dok ostali ističu Martinovića, kojeg neki uspoređuju sa Metličićem dok je bio u njegovim godinama.

„Svaki igrač je drugačiji, ali i ja u njemu vidim to nešto. Doduše, volio bih da igra puno više obranu, ali to se još da popraviti. Bilo bi nepravedno ne istaknuti i ostale. Ovo im je zadnje veliko natjecanje, nakon ovoga su seniori. Svaka selekcija koja iznjedri dva -  tri igrača za seniore je super, teško da će neka dati njih deset. '96 jer dalo Šipića i Mandića, a ova Jaganjca, Šarca, Martinovića, Vistoropa, Ereša i malog Miletu, koji je dvije godine mlađi, još je kadet. Nadam se da će me i još neko iznenaditi, ali realno, oni su budućnost hrvatskog rukometa.“, izjavio je Metličić, dugogodišnji kapetan naše rukometne reprezentacije, a nije štedio ni riječi hvale na ime Davora Dominikovića, izbornika naše mlade vrste:

„Kombinacija dobrog rezultata i razvoja mladih igrača za seniore je dobitna, još ako ih nagradi i osvoje medalju, bio bi im to sjajan poticaj za daljnji rad. O izborniku je teško nešto reći, ipak je ovo reprezentacija, a pravi rad se vidi tek u kontinuitetu, u klubovima, no smatram kako je on ovo sjajno posložio u ovako malo vremena. Pogotovo obranu koja je uvijek bila njegov forte. Obrana je ta koja donosi samopouzdanje i laganije golove, pogotovo ako imaš golmana s barem 10 obrana kao što ga mi imamo. O kvaliteti posla koji Dominiković radi najbolje svjedoče raniji rezultati ove generacije, koja nije bila ni izbliza ovako dobra.“, zaključio je Pero Metličić.

U današnjem susretu prvo ime mini Kauboja bio je Martinović, koji je sa nekoliko ključnih pogodaka i dobrih intervencija u obrani pokazao kako se ponaša pravi lider na terenu. Ereš je imao osam obrana, isto koliko i Marinković postignutih pogodaka, a odmah iza njega bio je Mileta sa sedam.

Zanimljivo, nikada u svojoj povijesti velika rukometna sila kao što je Hrvatska nije stigla do medalje na SP-u za mlade.

HRVATSKA – PORTUGAL 31:28

HRVATSKA: Ereš, Panjan; Malec, Mileta, Novak, Godec, Vistorop, Martinović, Špruk, Miličević, Srna, Vekić, Račić, Papić, Šarac, Jaganjac

PORTUGAL: Valeiro, Fernandes, Frade, Gaspar, Gomes, Loureiro, Monteiro, Pereira, Reis, Riberio, Santana, Silva D, Silva F, Soares, Teixeira, Vieira

(foto:Pixsell)

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka