vijest

0

Milanu prijeti najteža kazna: UEFA ga može izbaciti iz Europe!

07.12.2017 12:22 | Germanijak

Ovo bi bio veliki udarac za nogometnog giganta, ali i kineskog milijardera.

Veličina slova A A A

Europski nogometni velikan Milan, koji večeras gostuje na Rujevici u posljednjem kolu Europske lige, mogao bi snositi posljedice sumanutog trošenja novaca ovog ljeta. Naime, UEFA je odbacila prijedlog Milana oko dobrovoljnog dogovora za financijski fair-play, tako da Milanu prijeti kazna, od čega je izbacivanje iz Europe prilično izgledna.

>> Rijeka je u katastrofalnom stanju, bit će pravo čudo ako pobjedi Milan

Naime, Milan je predstavio UEFA-i plan za financijsku stabilnost kluba koji je previše ušao u minus. Milan je u posljednje tri godine imao kumulativni gubitak od čak 255 milijuna eura, a UEFA dopušta gubitak od 30 milijuna u istom razdoblju. Tako da je UEFA odbila Milanov plan za financijsku stabilnost i Rossonerima prijeti kazna koja može biti i izbacivanje iz Europe, što je u nedavnom obraćanju izjavio i predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin.

Podsjetimo, samo ove sezone Milan je potrošio 200 milijuna eura na pojačanja i trenutno su tek osma momčad Serije A. No, izborili su drugi krug Europske lige prije posljednje utakmice protiv Rijeke i čini se da je osvajanje tog natjecanja posljednja šansa za spas sezone budući da bi onda dogodine igrali Ligu prvaka.

Milan je ove godine kupio Kinez Yonghong Li s 300 milijuna eura posuđenih u SAD-u po visokim kamatnim stopama. Stoga, pojavila se mogućnost da će Milan od Kineza kupiti saudijski milijarder Fawaz Alhokair.

(Foto: Action Images)

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka